Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΟΤΕ: Νέο μισθολόγιο με ενισχυμένο το βασικό μισθό για τους νεοεισερχόμενους στα 755 ευρώ

tags :
ΟΤΕ: Νέο μισθολόγιο με ενισχυμένο το βασικό μισθό για τους νεοεισερχόμενους στα 755 ευρώ
Μια ακόμη πρωτοποριακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΟΤΕ
Υπεγράφη χθες η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ της Διοίκησης του ΟΤΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Η νέα Σύμβαση καθιερώνει νέο μισθολόγιο για τους νεοπροσλαμβανόμενους ενισχύοντας τον εισαγωγικό μισθό, με τον κατώτατο να διαμορφώνεται στα 755  ευρώ, σημαντικά υψηλότερα από τα σημερινά δεδομένα της αγοράς.  
Για όσους εργάζονται σήμερα στον ΟΤΕ -τακτικό προσωπικό με σύμβαση αορίστου χρόνου- σύμφωνα με τα βασικά της σημεία η νέα Συλλογική Σύμβαση για την επόμενη τριετία:
• Διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας καθώς  η εταιρεία δεσμεύεται  να μην προχωρήσει σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους.
• Διατηρεί τη μεσοσταθμική μείωση 11% της προηγούμενης σύμβασης σε σχέση με το μισθολόγιο του 2011, αλλά και  μειωμένο το εβδομαδιαίο ωράριο στις 35 ώρες.
Επιπλέον, συμφωνήθηκε η ένταξη στον ΟΤΕ της πλειονότητας των εργαζομένων της OTEPLUS, θυγατρικής του Ομίλου, με τους νέους μισθούς και πρόσθετες παροχές που ενισχύουν το εισόδημά τους.
Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα τηλεφωνικά κέντρα της Εξυπηρέτησης Πελατών στην OTEPLUS θα μεταφερθούν σε άλλη θυγατρική του Ομίλου και οι συμβάσεις εργασίας τους θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.   
Τέλος, συμφωνήθηκε ο εξορθολογισμός μια σειράς επιδομάτων και παροχών στο πλαίσιο του μετασχηματισμού και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας.  
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε: «Σήμερα, υπογράψαμε ακόμη μια πρωτοποριακή συμφωνία με τους εργαζομένους του ΟΤΕ. Εν μέσω της συνεχιζόμενης δύσκολης περιόδου για την Ελλάδα, η συμφωνία αυτή, δημιουργεί νέα δεδομένα στον ΟΤΕ και την αγορά, συνεχίζει να διασφαλίζει την απασχόληση για τους ανθρώπους μας, ενώ με το νέο μισθολόγιο ενισχύει τους χαμηλά αμειβόμενους νέους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να γίνουμε πιο ευέλικτοι και να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί συνεχίζοντας τις επενδύσεις μας προς όφελος των πελατών, των μετόχων μας, αλλά και της χώρας.»  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης