Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΟΤΕ: Στάση αναμονής για την εξαγορά της Nova - Κατάθεση πρότασης όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση

tags :
ΟΤΕ: Στάση αναμονής για την εξαγορά της Nova - Κατάθεση πρότασης όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση
Στελέχη του ΟTΕ εκτίμησαν ότι το 2015 θα είναι μια δύσκολη χρονιά σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται ο όμιλος

Στάση αναμονής διατηρεί ο ΟΤΕ τόσο για την απόκτηση επιπλέον 10% του ΟΤΕ όσο και για την εξαγορά της Nova.
Όπως δήλωσε χτες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, εκείνο που προέχει στην παρούσα φάση είναι να σταθεροποιηθεί το εξωτερικό περιβάλλον.
Ειδικότερα αναφερόμενος στην εξαγορά του υπολοίπου 10% του ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι θα περιμένουν τη βούληση της νέας ελληνικής κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι οι Γερμανοί για το 40% του ΟΤΕ που κατέχουν σήμερα έχουν ξοδεέψει περί τα 4,2 δις ευρώ.
Όσον αφορά την Nova ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ ανέφερε ότι ο οργανισμός δεν έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του, ωστόσο όμως και εδώ περιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε μία κίνηση, καθώς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά τις κινήσεις μας", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Yπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ υπέβαλλε μη δεσμευτική προσφορά για την Nova εντός εύρους 250-300 εκατ. ευρώ, προσαρμοζόμενη ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις (debt free/cash free basis) της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας.
Τέλος τα στελέχη του ΟTΕ εκτίμησαν ότι το 2015 θα είναι μια δύσκολη χρονιά σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται ο όμιλος, σημειώνοντας ότι σημαντική προτεραιότητα παραμένει η μείωση των δαπανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης