Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mπήκε και επίσημα πωλητήριο στο εργοστάσιο της Pepsico HBH στο Λουτράκι - Ποιο μεσιτικό ανέλαβε την πώλησή του

Mπήκε και επίσημα πωλητήριο στο εργοστάσιο της Pepsico HBH στο Λουτράκι - Ποιο μεσιτικό ανέλαβε την πώλησή του
Το εργοστάσιο της Pepsico HBH στο Λουτράκι έβαλε λουκέτο τον Ιανουάριο του 2013
Σε γνωστό κτηματομεσιτικό γραφείο του Κολωνακίου ανατέθηκε προ ημερών και επίσημα η πώληση του εργοστασίου της Pepsico ΗΒΗ στο Λουτράκι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν δύο χρόνια μετά το λουκέτο και μετά από μια σειρά επαφών και συζητήσεων για την πώληση του ακινήτου σε υποψήφιους αγοραστές, οι οποίες δεν κατέληξαν σε συμφωνία, μπήκε προ ημερών και επίσημη αγγελία για την πώλησή του.
Το «δύσκολο», όπως αποδεικνύεται, έργο έχει αναλάβει το κτηματομεσιτικό γραφείο Αtria, με πελάτες εντός και εκτός Ελλάδας και με την πεποίθηση ότι το ακίνητο θα πωληθεί σε «καλή τιμή».
Το εργοστάσιο της Pepsico HBH στο Λουτράκι έβαλε λουκέτο τον Ιανουάριο του 2013, λόγω των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η αμερικανική πολυεθνική στην ελληνική αγορά, απολύοντας και τους τελευταίους 20 εναπομείναντες εργαζομένους.

Συνεχίζεται η προσπάθεια απεμπλοκής της Pepsico από την Ελλάδα

Σε αναζήτηση αγοραστή, χωρίς μέχρι τώρα αποτέλεσμα, για τη μεταβίβαση των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα συνεχίζει και το 2015 ο πολυεθνικός Όμιλος Pepsico HBH.
Ο πολυεθνικός κολοσσός την τελευταία πενταετία αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα στην ελληνική αγορά, με τις συσσωρευμένες ζημιές να ανέρχονται στα 102,6 εκατ. ευρώ ευρώ και τα μερίδια αγοράς της να βαίνουν συνεχώς μειούμενα.
Το 2013, σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρείας, έκλεισε με ζημιές 16,8 εκατ. ευρώ.
Ο πολυεθνικός Όμιλος είχε κατά καιρούς συζητήσεις με διάφορες εταιρίες (Λουξ, ΕΠΑΠ, Βίκος κλπ), χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να υπάρχει καμία συμφωνία.
Η μεγάλη συρρίκνωση του μεριδίου αγοράς της Pepsico (ανέρχεται στο 7,2% περίπου) σε συνδυασμό με τις ζημιές που καταγράφει τα τελευταία χρόνια, την έχουν οδηγήσει στην απόφαση για παραχώρηση των εγκαταστάσεών της μαζί με την άδεια χρήσης των σημάτων της (Pepsi Cola, 7Up, Gatorade, Lipton Ice Tea και ΗΒΗ), με αντάλλαγμα την καταβολή ενός ποσοστού επί των συνολικών πωλήσεων υπό μορφήν δικαιωμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης