Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ΕΥΔΑΠ απέρριψε γραπτό αίτημα του υπουργείου Οικονομικών να διαθέσει τα ταμειακά της διαθέσιμα 233 εκατ

tags :
Η ΕΥΔΑΠ απέρριψε γραπτό αίτημα του υπουργείου Οικονομικών  να διαθέσει τα ταμειακά της διαθέσιμα 233 εκατ
Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ να απορρίψει το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών ήταν ορθή...
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ…συνεδρίασε εκτάκτως πριν 2-3 ημέρες για να λάβει μια πολύ κρίσιμη και σοβαρή απόφαση.
Ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ ο Αντώνης Βαρθολομαίος ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο ότι έλαβε γραπτό αίτημα από το υπουργείο Οικονομικών το οποίο ζητούσε να διατεθούν για την στήριξη του ελληνικού κράτους περίπου 150 από τα 233 εκατ ευρώ ταμειακά διαθέσιμα της εταιρίας ύδρευσης.
Η εισήγηση του προέδρου της ΕΥΔΑΠ αλλά και του συνόλου του διοικητικού συμβουλίου ήταν να απορριφθεί το αίτημα αυτό.
Η ΕΥΔΑΠ είναι εισηγμένη εταιρία, διαθέτει βασικό μέτοχο το ελληνικό κράτος αλλά έχει επίσης και ιδιώτες μετόχους όπως ο Paulson που έχει αποκτήσει το 10% από την τράπεζα Πειραιώς και βεβαίως άλλα νομικά πρόσωπα και ιδιώτες.
Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ να απορρίψει το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών ήταν ορθή με όρους εταιρικής διακυβέρνησης, διαφάνειας και λειτουργίας μια εισηγμένης εταιρίας σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά.
Με όρους πολιτικούς θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι όταν η χώρα διατρέχει σοβαρό κίνδυνο όλες οι δυνάμεις θα πρέπει να συνδράμουν αλλά αν η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αποφάσισε να διαθέσει μέρος των ταμειακών διαθεσίμων – πηγαίνοντας κόντρα στον βασικό μέτοχο που είναι το κράτος – θα διέπραττε σοβαρότατο αδίκημα.
Ορθά αποφάσισε το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ να μην διατεθούν τα ταμειακά διαθέσιμα τα οποία σημειωτέον από 331 εκατ το 2013 μειώθηκαν στα 233 εκατ ευρώ.
Η περίπτωση της ΕΥΔΑΠ τι μας δείχνει;
Τι πραγματικά οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ελληνικό κράτος από πλευράς ρευστότητας.
Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η χώρα μπορεί να αντέξει έως τις 15 Μαΐου από εκεί και πέρα ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει βίαιο ατύχημα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και άλλοι οργανισμοί ή εταιρίες στις οποίες έχει μεγάλη συμμετοχή το ελληνικό δημόσιο ως μέτοχος πλειοψηφίας ή ακόμη και πάνω από την καταστατική πλειοψηφία δέχθηκαν ανάλογα αιτήματα από το υπουργείο Οικονομικών.
Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έπραξε σωστά ακόμη και αν γνωρίζει την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εθνική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης