Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα προεκλογικά παιχνίδια της κυβέρνησης... μέσω της ΔΕΗ - Τα πάγια των 7 ευρώ θα επιστρέφει στους καλοπληρωτές

tags :
Τα προεκλογικά παιχνίδια της κυβέρνησης... μέσω της ΔΕΗ - Τα πάγια των 7 ευρώ θα επιστρέφει στους καλοπληρωτές
Για μια μέση κατανάλωση, το πάγιο του ηλεκτρικού ρεύματος υπολογίζεται στα 4 με 7 ευρώ
Προεκλογικά παιχνίδια μέσω της ΔΕΗ επιχειρεί η κυβέρνηση, η οποία προ ημερών ανακοίνωσε τη θέσπιση μπόνους με το οποίο θα επιβραβεύει τους καλοπληρωτές πελάτες της.
Ποιά θα είναι αυτά τα μπόνους;
Σύμφωνα με πληροφορίες τα πάγια όλων των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος που φτάνουν κάθε δίμηνο στα σπίτια των καταναλωτών της.
Και πόσα είναι τα χρήματα αυτά;
Για μια μέση κατανάλωση, το πάγιο του ηλεκτρικού ρεύματος υπολογίζεται στα 4 με 7 ευρώ.
Η νέα ρύθμιση που έρχεται, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, για τους καλοπληρωτές πελάτες της ΔΕΗ θα αφορά σε όλα τα πάγια του 2016 (όσοι ήταν συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους), αλλά και όλα τα πάγια του 2017 για όσους θα είναι καλοπληρωτές καθ΄όλη τη διάρκεια του 2016.
Εκτός από τα μπόνους, για την είπραξη των μεγάλων οφειλών της (αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ) η ΔΕΗ προχωρά σε συνεργασία με δικηγορικά γραφεία για να εντοπίσει τους "μπαταχτζήδες", ενώ παράλληλα έχει εγκαταστήσει και ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα προκειμένου να εντοπίζει όλους εκείνους που αν και έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, δεν το κάνουν.
Eιδικότερα, η συνεργασία της ΔΕΗ με δικηγορικά γραφεία που θα αναλάβουν την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών κυρίως από μεγάλες εταιρείες, αναμένεται να υλοποιηθεί στο προσεχές διάστημα.
Επίσης η ΔEH έθεσε σε λειτουργία και ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα για τον εντοπισμό καταναλωτών που είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, αλλά εκμεταλλευόμενοι την οικονομική συγκυρία, δεν πληρώνουν.
Πρόκειται για το νέο πληροφοριακό σύστημα εξυπηρέτησης καταναλωτών «SAP» που τέθηκε σε εφαρμογή σε όλα τα καταστήματα της επιχείρησης από τις αρχές Ιουνίου.
Μέσω αυτού, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ μπορούν να διασταυρώνουν τα τετραγωνικά ενός ακινήτου με το ύψος κατανάλωσης ρεύματος αλλά και το ύψος της οφειλής, στοιχεία που θα δίνουν μια πρώτη εικόνα για το προφίλ του καταναλωτή.

(πρώτη ενημέρωση 27 Αυγούστου 2015, 07:10)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης