Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΔΟΛ και Πήγασος «ξέχασαν» να δηλώσουν τι θα πράξουν στην αύξηση κεφαλαίου του Mega

tags :
ΔΟΛ και Πήγασος «ξέχασαν» να δηλώσουν τι θα πράξουν στην αύξηση κεφαλαίου του Mega
Οφειλή 4,5 εκατ. ευρώ του ΔΟΛ στο Mega από… διαφημίσεις
Μείζον ζήτημα για τη λειτουργία της χρηματιστηριακής Αγοράς αλλά και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς γεννά η έναρξη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος χωρίς προηγουμένως οι βασικοί μέτοχοι να δηλώσουν τι ακριβώς θα πράξουν με τη συμμετοχή τους. 
Και τούτο παρά την ρητή αναφορά που περιλαμβάνεται στο ενημερωτικό δελτίο σχετικά με τις δεσμεύσεις που ίδιοι ανέλαβαν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκ Ευρώ που ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Στο ενημερωτικό αναφέρονται τα εξής:
«Οι βασικοί μέτοχοι της Εταιρίας, ήτοι οι εταιρίες ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. και Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. οι οποίοι κατείχαν στις 26.05.2015, όπως και στις 30.11.2015, ποσοστό συμμετοχής 32,73% και 22,11% αντίστοιχα επί του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, δήλωσαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 26.05.2015 τα ακόλουθα:
Η ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., λαμβανομένων υπ’ όψιν και των οικονομικών συνθηκών, εδήλωσε την επιφύλαξή της ως προς τη μερική ή ολική άσκηση του δικαιώματος προτιμήσεως, σε κάθε περίπτωση επιφυλασσομένη να επαναπροσδιορίσει την πρόθεσή της προ της ενάρξεως της περιόδου διαπραγματεύσεως των δικαιωμάτων στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε. εξέφρασε την πρόθεσή της να συμμετάσχει στην Αύξηση, με πλήρη εκ μέρους της άσκηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως, υπό την προϋπόθεση της μη σημαντικής μεταβολής των οικονομικών συνθηκών και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, επιφυλασσομένη όμως να επαναεπιβεβαιώσει τη στάση της σε κάθε περίπτωση πριν από την έναρξη της περιόδου διαπραγματεύσεως των δικαιωμάτων στο Χρηματιστήριο Αθηνών». 
Κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη αλλά παρ όλα αυτά η αύξηση στο ΧA ξεκίνησε κανονικά και χωρίς να υπάρχει η αναμενόμενη παρέμβαση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Κι αυτό ενώ είναι κρισιμότατη η συμμετοχή των δύο βασικών μετόχων αλλά και όλων των μετόχων καθώς αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την επιβίωση της εταιρίας.
Σημειωτέον ότι όλες οι μετοχές των ΔΟΛ και Πήγασος είναι ενεχυριασμένες αλλά και όσες τυχόν νέες αποκτήσουν θα ενεχυριαστούν στα πλαίσια του ομολογιακού δανείου.
Επίσης η Tηλετυπος πήρε μέχρι τέλος Φεβορυαρίου προθεσμία τήρησης των χρηματοοικονομικών όρων του δανείων καθώς στα τέλη δεκεμβρίου δεν πληρούσε τους δύο από τους τρεις.
Εν τω μεταξύ από την ανάγνωση του ενημερωτικού δελτίου της εταιρίας προκύπτει ότι
«Οι απαιτήσεις της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ από την ΔΟΛ ΑΕ (σ.σ. ανέρχονται 4,532 εκ Ευρώ ) αφορούν σε απαιτήσεις από μεταδόσεις διαφημιστικών μηνυμάτων από τις οποίες προκύπτουν και τα έσοδα της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ από την εν λόγω εταιρία».
Τονίζεται μάλιστα ότι «οι μέτοχοι ΔΟΛ Α.Ε. και Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. έχουν συνάψει με την Εταιρία ανταλλακτικές συμβάσεις αμοιβαίας διαφημιστικής προβολής.
Οι ανωτέρω συναλλαγές με τα συνδεδεμένα μέρη είναι σύμφωνες με τη συνήθη συναλλακτική πρακτική και την υιοθετημένη τιμολογιακή πολιτική.
Οι υφιστάμενες απαιτήσεις / υποχρεώσεις δεν διασφαλίζονται με οποιοδήποτε δάνειο ή εγγύηση και εξοφλούνται σύμφωνα με την υιοθετημένη πιστοδοτική και πιστοληπτική πολιτική.
Δεν υπήρξε ανάγκη δημιουργίας προβλέψεως για ενδεχόμενη αδυναμία είσπραξης οφειλόμενων ποσών από συνδεδεμένα μέρη».

Μαρίνος Βαγγέλης
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης