Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι επιχειρηματικές οικογένειες που τα "έσπασαν" - Από τους Μαρινόπουλους μέχρι τα αδέρφια Αγγελόπουλοι

tags :
Οι επιχειρηματικές οικογένειες που τα
Η πιο γνωστή διαμάχη που έχει απασχολήσει κατά κόρον το τύπο είναι αυτή των αδερφών Χόντου, ιδιοκτητών της γνωστής αλυσίδας καλλυντικών Hondos
Με πληρωμένη καταχώρηση που δημοσιεύτηκε προ ημερών στον Τύπο οι Πάνος Δ. Μαρινόπουλος, Πάνος Ι. Μαρινόπουλος και Στέφανος Ι. Μαρινόπουλος φρόντισαν να ενημερώσουν το κοινό ότι έχουν αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο της αλυσίδας τον Δεκέμβριο του 2015, διαχωρίζοντας έτσι τη θέση τους από το νυν «αφεντικό» της εταιρείας, την οικογένεια του Λεωνίδα Μαρινόπουλου.
Η ανακοίνωση αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει και επίσημα αυτό που όλοι σχεδόν γνώριζαν στην αγορά: ότι οι  οι κ.κ. Πάνος Δ. Μαρινόπουλος, Πάνος Ι. Μαρινόπουλος και Στέφανος Ι. Μαρινόπουλος είχαν παγώσει κάθε είδους σχέση με τον τέταρτο, τον κ. Λεωνίδα Δ. Μαρινόπουλο.
Η περίπτωση αυτή, επιχειρηματικών οικογενειών στην χώρα μας, που τα έσπασαν λόγω αγεφύρωτων διαφορών είτε για την άσκηση του managment των επιχειρήσεων τους, είτε λόγω λανθασμένων επιλογών από τη μία ή την άλλη πλευρά, δεν είναι η μοναδική.
Η πιο γνωστή διαμάχη που έχει απασχολήσει κατά κόρον το τύπο είναι αυτή των αδερφών Χόντου, ιδιοκτητών της γνωστής αλυσίδας καλλυντικών Hondos.
Αν και στην αρχή τα πέντε αδέρφια (Νίκος, Γιώργος, Κώστας, Γιάννης, Αργύρης) δημιούργησαν ένα από τους πλέον επιτυχημένους Ομίλους της αγοράς, εντούτοις οι γκρίνιες που προέκυψαν ήταν αρκετές για δημιουργηθεί η διχόνοια.
Εκείνος που αποχώρησε από τον Όμιλο Hondοs Center, ήταν ο Γιώργος Χόντος δημιουργώντας την δική του αλυσίδα από το 2004 με την επωνυμία Hondos Palace Πολυκαταστήματα Α.Ε.
Αυτή ήταν η αρχή του τέλους. Τα υπόλοιπα αδέρφια έφτασαν σε σημείο μέχρι και να αποκυρήξουν - τουλάχιστον επαγγελματικά - τον αδερφό τους και μάλιστα με γραπτή ανακοίνωση τους από το 2013.
Στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι «τα Hondos Center δεν έχουν την παραμικρή επιχειρηματική ή άλλη σχέση με την εταιρεία Hondos Palace Πολυκαταστήματα Α.Ε, σπεύδοντας μάλιστα να διευκρινήσουν ότι «η εν λόγω εταιρία λειτουργεί υπό νέα διοίκηση ήδη από το 2004 και το μόνο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι η συνεργασία μαζί της ήταν έκτοτε εξαιρετικά δυσχερής έως και ανέφικτη».
Πολύ μελάνι όμως χυθεί και για την μεγάλη κόντρα μεταξύ των δύο αδερφών της εφοπλιστικής οικογένειας Αγγελόπουλου, του Θεόδωρου και του Κωνσταντίνου. Το 1998 σε μία δήλωση βόμβα που εστάλη στις εφημερίδες ο Κωσταντίνος Αγγελόπουλος κατηγόρησε τον αδελφό του, Θεόδωρο για «κακοδιαχείριση της περιουσίας», «αδηφάγο διάθεση» και «αλόγιστα δάνεια».
Αφορμή για την έκρηξη του Κωσταντίνου Αγγελόπουλου ήταν η απόφαση του πατέρα τους, Παναγιώτης Αγγελόπουλου,  να μοιράσει την περιουσία του ­ στα δύο, μοιρασιά η οποία εξόργισε τον Κωσταντίνο.
Ο. K. Αγγελόπουλος (κατά δύο χρόνια μικρότερος από τον αδελφό του Θεόδωρο) κατηγορεί τον μεγάλο αδελφό του ότι έχει πάρει το μεγαλύτερο τμήμα της περιουσίας, το οποίο και κακοδιαχειρίζεται.
Μία υποτυπώδης κίνηση συμφιλίωσης έγινε το 2000 όταν τα δύο αδέρφια υπέγραψαν στη Ζυρίχη συμφωνία με την οποία δημιουργούνται δύο μπλοκ επιχειρήσεων: Ενα στην Ελλάδα με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο και ένα στο εξωτερικό με επικεφαλής τον Θεόδωρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης