Επιχειρήσεις

Στις 846 χιλ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Nexans στο πρώτο εξάμηνο – Αύξηση 3,7% στις πωλήσεις

tags :
Στις 846 χιλ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Nexans στο πρώτο εξάμηνο – Αύξηση 3,7% στις πωλήσεις
Μηδενικός ο τραπεζικός δανεισμός μετά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου, στα 9 εκατ. ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα
Η επιχειρηματική δραστηριότητα της Nexans κατά το α’ εξάμηνο του 2016 κυμάνθηκε σε παρόμοια επίπεδα σε σχέση με το 2015.
Παρά το γενικότερο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τη κερδοφορία της σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του έτους 2015.
Το ύψος των πωλήσεων της περιόδου, σε τρέχουσες τιμές μετάλλων, ανήλθε σε 39 εκατομμύρια ευρώ σημειώνοντας μείωση της τάξης του 3,7% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2015, ενώ αν ληφθεί υπόψη σταθερή βάση υπολογισμού των τιμών των μετάλλων, υπήρξε αύξηση του μεγέθους των πωλήσεων σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2015 κατά 6,5%.
Η εταιρεία για να εξομαλύνει την επίπτωση των διακυμάνσεων στην τιμή αγοράς των μετάλλων και να παρουσιάσει την πραγματική εξέλιξη των πωλήσεων και μάλιστα σε περιόδους που παρουσιάζονται έντονες μεταβολές στις τιμές των μετάλλων, αναπροσαρμόζει το ύψος των πωλήσεων χρησιμοποιώντας σταθερή τιμή για τα βασικά μέταλλα, χαλκό και αλουμίνιο.
Αν αφαιρεθεί η προσαρμογή οι πωλήσεις είναι μειωμένες καθώς οι περσινές είχαν διαμορφωθεί στα 40,5 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη προ φόρων του πρώτου εξαμήνου του 2016 ανήλθαν σε 1,3 εκατομμύρια ευρώ, έναντι κερδών 639 χιλιάδων ευρώ κατά το 2015.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στις 846 χιλ. ευρώ από 586 χιλ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης