Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η κυβέρνηση κλείνει κανάλια για να ανοίξουν νέα - Ο νέος παραλογισμός

Η κυβέρνηση κλείνει κανάλια για να ανοίξουν νέα - Ο νέος παραλογισμός
Η άγρια κόντρα με τους καναλάρχες, τα 7 κανάλια που χωρούν και το ΕΣΡ
Νέος γύρος αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών (ΕΙΤΗΣΕΕ) ανοίγει με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να δοθούν άδειες και στους δύο υπερθεματιστές (Μαρινάκης-Σαββίδης) του διαγωνισμού που ακυρώθηκε από το ΣτΕ.
Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών επιτίθενται σφοδρά προς την κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι η Digea δεν μπορεί να δώσει τη δυνατότητα εκπομπής σε όποιον δεν διαθέτει άδεια και την ίδια στιγμή χαρακτηρίζουν αεροπειρατή το κ. Νίκο Παππά που προσπαθεί να ελέγξει την ενημέρωση. Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση άμεσα θα προωθήσει διατάξεις προς το ΕΣΡ και εν συνεχεία στη Βουλή οι οποίες θα προβλέπουν την αδειοδότηση και άλλων σταθμών αφού θα πληρούν προϋποθέσεις που αφορούν ελάχιστο αριθμό εργαζομένων, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και ελάχιστους δείκτες οικονομικής επάρκειας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΕΣΡ οι συσχετισμοί που διαμορφώνονται υπάρχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες να οδηγήσουν σε σύμφωνη γνώμη στις κυβερνητικές επιλογές. Επισημαίνεται ότι πλέον με βάση τις τροπολογίες που ψηφίστηκαν από τη Βουλή μετά την απόφαση του ΣτΕ απαιτούν τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ και όχι την εισήγηση για προώθηση μεταβολών που αφορούν στο τηλεοπτικό τοπίο.
Μια τέτοια κίνηση από την κυβέρνηση αναμένεται να οδηγήσει σε λουκέτο τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούν σήμερα όπως το TV Μακεδονία, το ΑΡΤ και το Mega. Κυβερνητικοί κύκλοι πάντως αναφέρουν ότι το φάσμα χωράει το πολύ 7 κανάλια και στην περίπτωση που δοθούν νέες άδειες δεν θα … χωρούν αυτοί που εκπέμπουν σήμερα οι οποίοι όμως θα κλείσουν λόγω έλλειψης των ελάχιστων απαιτούμενων προδιαγραφών.
Σε ότι αφορά στο Mega είναι προφανές ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης θα επιταχύνουν τις εξελίξεις από την πλευρά των βασικών μετόχων οι οποίοι με πρώτο και κύριο τον όμιλο Μπόμπολα δείχνουν να επιθυμούν να επαναλειτουργήσουν το σταθμό χωρίς ωστόσο να έχουν βάλει πλην των 2 εκ Ευρώ τις προηγούμενες ημέρες τα κεφάλαια που απαιτούνται για να καταστεί το κανάλι βιώσιμο και να λυθεί το πρόβλημα με τις τράπεζες.
Ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί εντός των επόμενων εβδομάδων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωσή τους οι ιδιοκτήτες των καναλιών ισχυρίζονται πως η κυβέρνηση ούτε με νόμο ούτε με υπουργικές αποφάσεις μπορούν να αδειοδοτηθούν πάροχοι τηλεοπτικού περιεχομένου ενώ ταυτόχρονα κατηγορεί το ελληνικό δημόσιο «παρακρατεί παρανόμως τα χρήματα που έλαβε από τους οριστικούς υπερθεματιστές του άκυρου διαγωνισμού, οι οποίοι κατέβαλαν το τίμημα που τους ζητήθηκε εμπροθέσμως».
Από την πλευρά του ο Υπουργός κ. Νίκος Παππάς απάντησε εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά των καναλαρχών μιλώντας για
παράνομη, άνευ αδείας και συνεπώς αντισυνταγματική κατά το ΣτΕ τριακονταετή λειτουργία.
τα χρήματα που όφειλαν και δεν κατέβαλαν στο Δημόσιο.
το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν κατηγορίες φοροδιαφυγής.
τις άθλιες και χυδαίες επιθέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς.
τις συνθήκες εργασίας και τις καθυστερήσεις στους μισθούς εργαζομένων.
την ενθουσιώδη στήριξη σε όσους έκλεισαν την ΕΡΤ.
την ενθουσιώδη στήριξη των πολιτικών που κατέστρεψαν τη χώρα.
την αεροπειρατεία των συχνοτήτων μέσω της DIGEA, μετά από ένα διαγωνισμό παρωδία με έναν συμμετέχοντα.
Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι οι τα κανάλια «δεν έχουν καν άδεια, ενώ και το αντισυνταγματικό καθεστώς των “παρατάσεων νόμιμης λειτουργίας” δεν ανανεώθηκε στις 31/12/15».

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης