Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η οικογένεια Μαρινόπουλου απλά … εξαφανίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο

Η οικογένεια Μαρινόπουλου απλά … εξαφανίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο
Η Συνέλευση του Μαρτίου 2017 και η κατ εξακολούθηση μη δημοσίευση ισολογισμών από άλλες εταιρίες της οικογένειας
Οι βασικοί μέτοχοι απλά εξαφανίστηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Ο λόγος για τη Μαρινόπουλος ΑΕ Γενικού Εμπορίου (η εταιρία που ήλεγχε το δίκτυο super market) που πλέον από τις αρχές Μαρτίου 2017 δεν συμμετέχουν οι Γεώργιος, Δημήτριος και Λεωνίδας Μαρινόπουλος με απόφαση της Γενικής Συνέλευση των μετόχων που είναι η οικογένεια Μαρινόπουλου.
Από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχει μόνο ο κ. Γιώργος Μήτραινας που πριν ήταν απλό μέλος και Πρόεδρος του ΔΣ και το μόνο εκτελεστικό μέλος.
Τον κ. Μήτραινα πλαισιώνουν ο κ. Απόστολος Καλογεράκος και Σπύρος Σπυρόπουλος.
Στη νέα διοίκηση της εταιρίας είχαν εκχωρηθεί σταδιακά αρμοδιότητες εκπροσώπησης από το ΔΣ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το γεγονός ότι στα πλαίσια της τήρησης των κανόνων δημοσιότητας « το Διοικητικό Συμβούλιο, δηλώνει, δεσμεύεται και εγγυάται ότι στα πλαίσια των σχετικών συζητήσεων για την εξυγίανση και χρηματοδότηση [Ενδιάμεση και Νέα] της εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΓΕ, θα τηρεί πλήρως, προσηκόντως και εμπροθέσμως τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που η Εταιρεία αναλαμβάνει και δεν θα λάβει οιαδήποτε απόφαση και δεν θα προβεί σε οιαδήποτε ενέργεια, που θα συνιστά ανάληψη υποχρέωσης ή θα τροποποιεί ή επιβαρύνει τη κατάσταση, στην οποία ήταν η Εταιρεία την 30.06.2016.
Από την ως άνω πρόβλεψη, ρητώς εξαιρούνται οι εκάστοτε πρόσθετες πράξεις που έχουν ήδη υπογραφεί ή που θα υπογραφούν αναφορικά με τις ήδη συναφθείσες δανειακές συμβάσεις με την Alpha Τράπεζα Α.Ε».
Εν τω μεταξύ και παρά το γεγονός ότι ήδη έχει δημιουργηθεί ζήτημα για το γεγονός ότι η Μαρινόπουλος δεν δημοσίευε επί χρόνια ισολογισμούς ανάλογη πρακτική συνεχίζει να ακολουθείται και σε άλλες εταιρίες του ομίλου όπως τα Starbucks όπου στο ΓΕΜΗ ο τελευταίος ισολογισμός που έχει δημοσιευτεί είναι του 2011!!!
Στη Μαρινόπουλος Καταστήματα ο τελευταίος ισολογισμός που έχει δημοσιευτεί στο ΓΕΜΗ είναι του 2013!!

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης