Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γ. Στασινός (ΤΕΕ): Ο εκτιμητής ακινήτου παραμείνει κλειστό επάγγελμα όταν 110.000 μηχανικοί είναι χωρίς δουλειά

Γ. Στασινός (ΤΕΕ): Ο εκτιμητής ακινήτου παραμείνει κλειστό επάγγελμα όταν 110.000 μηχανικοί είναι χωρίς δουλειά
«Δεν μπορεί να παραμένει κλειστό επάγγελμα η εκτίμηση του ακινήτου»
«Η εκτίμηση του ακινήτου δεν μπορεί να παραμείνει ένα κλειστό επάγγελμα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΕΕ Γιώργος Στασινός, απευθύνοντας χαιρετισμό στις εργασίες της ημερίδας του ΤΕΕ για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι «αυτήν τη στιγμή το Υπουργείο Οικονομίας δείχνει μία επίμονη στάση να αφήσει το ΤΕΕ έξω από τη διαδικασίατων εκτιμητών ακινήτων», σημειώνοντας ότι «αυτό είναι τουλάχιστον παράξενο», ζητώντας την συμβολή της πολιτείας και της κυβέρνησης για την άμεση επίλυση του θέματος των εκτιμήσεων ακινήτων.
Με αφετηρία το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες, από τις 3 Αυγούστου 2017 ξεκινά η εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών, διαδικασία, στην οποία, όπως είπε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ αναμένεται να ενταχθούν 300.000 έως 400.000 υποθέσεις, στη χώρα εξακολουθούμε να έχουμε λιγότερους από 600 πιστοποιημένους εκτιμητές για το σύνολο αυτών των υποθέσεων.
«Το ΤΕΕ έχει κάνει εδώ και 1,5 χρόνο σημαντική προσπάθεια και αίτηση διαπίστευσης για να πιστοποιεί εκτιμητές ακινήτων.
Και η Πολιτεία το αρνείται», είπε ο Γ. Στασινός και επισήμανε ότι:
«Στη χώρα, που συζητάμε συνέχεια κατ΄ απαίτηση των δανειστών για το άνοιγμα των επαγγελμάτων, ειδικά για το άνοιγμα του επαγγέλματος του μηχανικού, που περιλαμβάνει 110.000 επιστήμονες χωρίς δουλειά και συζητάμε αν είναι ανοιχτό ή όχι, έχουμε ταυτοχρόνως λιγότερους από 600 πιστοποιημένους εκτιμητές ακινήτων». Αναφερόμενος στη στάση του υπουργείου Οικονομίας ο πρόεδρος του ΤΕΕ, τόνισε ότι το θέμα της διαπίστευσης του ΤΕΕ ώστε να πιστοποιεί εκτιμητές ακινήτων θα πρέπει άμεσα να λυθεί.
Ο Γ. Στασινός, σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα θα μπορούσε το ΤΕΕ να το δει καλοπροαίρετα αλλά έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση λέγοντας ότι:
«Ελπίζω τις επόμενες μια, δυο, τρεις εβδομάδες, το θέμα να λυθεί, αλλιώς θα σηκώσουμε τους τόνους.
Διότι δεν μπορεί να παραμένει κλειστό επάγγελμα η εκτίμηση του ακινήτου».

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankngnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης