Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Αναγνώριση του Μητέρα ως Φιλικό προς τα βρέφη Νοσοκομείο από τη Unicef

tags :
Αναγνώριση του Μητέρα ως Φιλικό προς τα βρέφη Νοσοκομείο από τη Unicef
Σε ειδική τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε σήμερα,  Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος ΜΗΤΕΡΑ
Το ΜΗΤΕΡΑ, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας αναγνωρίστηκε ως «Νοσοκομείο Φιλικό προς τα Βρέφη» (Baby Friendly Hospital), εφαρμόζοντας τις αρχές που απαιτούνται από την UNICEF και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) για το Μητρικό Θηλασμό.
Σε ειδική τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε σήμερα,  Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος ΜΗΤΕΡΑ, ο Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Πολίτης, παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Unicef Ελλάδος κ. Λάμπρο Κανελλόπουλο, το έργο τέχνης του Pablo Picasso "Μητρότητα" σύμβολο ορόσημο που κοσμεί τα Νοσοκομεία που έχουν χαρακτηριστεί ως «Φιλικά προς τα βρέφη».  
Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή απονομής, η Υφυπουργός Υγείας κα. Αικατερίνη Παπακώστα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Γενικός Διευθυντής της Unicef κ. Ηλίας Λυμπέρης,  μέλη της Εθνικής Επιτροπής  Μητρικού Θηλασμού, η Υπεύθυνη έργου της Εθνικής πρωτοβουλίας προαγωγής του μητρικού θηλασμού «Αλκυόνη» κα. Ιωάννα Αντωνιάδου – Κουμάτου  και μέλη αυτής, καθώς και  πλήθος άλλων προσκεκλημένων.
Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρέας Καρταπάνης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΗΤΕΡΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Το ΜΗΤΕΡΑ, με αφοσίωση στην άριστη παροχή μαιευτικών υπηρεσιών, με σεβασμό στην μητέρα και το παιδί, εφαρμόζει όλες τις προϋποθέσεις της Πρωτοβουλίας BFH οι οποίες περιλαμβάνονται στην Γραπτή Πολιτική του για τον Μητρικό Θηλασμό και υλοποιούνται από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του. Μαζί με τους εργαζόμενους, το νοσηλευτικό και ιατρικό δυναμικό, συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια, με βασικό γνώμονα την καλύτερη δυνατή υποστήριξη στις μητέρες και τα παιδιά τους».  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης