Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Κύριε Τσίπρα τα λάθη σας είναι μνημειώδη ή δεν έχετε στρατηγική παραμονής της χώρας στο ευρώ

Κύριε Τσίπρα τα λάθη σας είναι μνημειώδη ή δεν έχετε στρατηγική παραμονής της χώρας στο ευρώ
Είναι προφανές ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι Γης Μαδιάμ - Από την αρχή γνώριζε ότι δεν θα πάει συμφωνία
Στρατηγική Γης Μαδιάμ εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΊΖΑ ενώ δεν θυμίζει σε τίποτα την χιουμοριστική ελληνική ταινία με τίτλο Θου Βου Φαλακρός πράκτορας επιχείρηση Γης Μαδιάμ, με τον αξέχαστο Θανάση Βέγγο.
Η κατάσταση της χώρας όμως δεν είναι καθόλου αστεία με τις τακτικές που ακολούθησε και ακολουθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ευθύνη πέφτει εξολοκλήρου στις πλάτες του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.
Πόσο καταστροφική μπορεί να γίνει η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης που διαμορφώνει και αποφασίζει την τύχη της χώρας;
Με όλα αυτά που κάνει.
Είναι προφανές ότι το σχέδιο της κυβέρνησης είναι Γης Μαδιάμ.
Από την αρχή γνώριζε ότι δεν θα πάει συμφωνία.
Το γνώριζε ή ΟΧΙ.
Η αριστερή πλατφόρμα με κύριο εκφραστή τον υπουργό ΠΑΠΕΝ κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη είχε δώσει την συγκατάθεση του στην πρόταση των 8 δισ ευρώ που κατέθεσε η κυβέρνηση ;
Πότε κατάλαβε η κυβέρνηση ότι δεν ήταν σε θέση να περάσει από τη Βουλή καμία συμφωνία με φορολογικά μέτρα όπως έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΊΖΑ.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί άργησε να εφαρμόσει τότε τα Capital Controls στο τραπεζικό σύστημα. Καθώς δεν πας σε συμφωνία, διαφύλαξε τουλάχιστον τη ρευστότητα των τραπεζών. Δεν έπρεπε να φθάσετε στα 60 ευρώ. Αν υπήρχε σχέδιο θα έδινε το τραπεζικό σύστημα 300 ευρώ την ημέρα αν είχε εφαρμοστεί ο περιορισμός κίνησης των κεφαλαίων πολύ νωρίτερα.
Η αναποφασιστικότητα και η αναβλητικότητα που επέδειξαν τα κυβερνητικά στελέχη τους καθιστά όλους υπεύθυνους. Όταν η κριτική γίνει πιο αυστηρή παίρνει χαρακτηριστικά εγκληματικής ενέργειας κατά της χώρας.
Τι καταφέρατε τους τελευταίους μήνες ;
Έφυγαν από τις τράπεζες περισσότερα από 40 δισ ευρώ με αποτέλεσμα το τραπεζικό σύστημα να κινείται σε οριακό σημείο. Στάθηκε και παραμένει όρθιο ακόμη και σήμερα χάρη στις ενέσεις που δέχθηκε μέσω του ELA από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Τι καταφέρατε λοιπόν ; Έφυγαν οι καταθέσεις δεν πήγατε σε συμφωνία και καταλήξατε σε Capital Controls τα οποία να σημειωθεί λέγατε ότι δεν θα υλοποιούσατε ποτέ.
Ακόμη ποια σοβαρή κυβέρνηση με στρατηγική μη συμφωνίας θα πλήρωνε το 50% των δόσεων προς το ΔΝΤ.
Ποια ήταν η στρατηγική όταν συγκεντρώσατε δια της βίας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την καταβολή μισθών και συντάξεων.
Οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες που είχε και έχει η κυβέρνηση δεν μας οδηγούν πουθενά. Πράγματι η στρατηγική της ήταν στον αέρα.
Το πιο εντυπωσιακό όλων είναι ότι η διαπραγμάτευση των τελευταίων μηνών έφθασε στα χέρια του ελληνικού λαού με το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015. Οι πολίτες όμως ξέρουν πολύ καλά ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα θα κληθούν να πληρώσουν και τα λάθη του Αλέξη Τσίπρα. Τουλάχιστον θα έχουν την ικανοποίηση ότι προστάτευαν την χώρα.
Κύριοι της Κυβέρνησης εσείς δεν κατανοήσατε αυτά που συζητούσατε πέντε μήνες εκτιμάτε ότι θα ξέρετε τι θα γίνει τη Δευτέρα και χωρίς… διαπραγμάτευση.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης