Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απορρίφθηκε το αίτημα Κατσανέβα για τη λέξη «όνειδος» στη Wikipedia

Απορρίφθηκε το αίτημα Κατσανέβα για τη λέξη «όνειδος» στη Wikipedia
Zητώντας την διαγραφή του χαρακτηρισμού «όνειδος» που του είχε αποδώσει με τη διαθήκη του ο πρώην πεθερός του Ανδρέας Παπανδρέου
Αρνητική απάντηση έδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο στο αίτημα του Θόδωρου Κατσανέβα για την διαγραφή από το βιογραφικό του στον διαδικτυακό τόπο Wikipedia («Βικιπαίδεια») του χαρακτηρισμού «όνειδος».
Το δικαστήριο απέρριψε με απόφαση του την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Θεόδωρου Κατσανέβα, με την οποία είχε στραφεί κατά χρήστη της Wikipedia, ζητώντας την διαγραφή του χαρακτηρισμού «όνειδος» που του είχε αποδώσει με τη διαθήκη του ο πρώην πεθερός του Ανδρέας Παπανδρέου.
Με την απόφαση του το δικαστήριο απέρριψε στην ουσία την αίτηση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ επιδικάζοντάς του παράλληλα τα δικαστικά έξοδα ύψους 300 ευρώ.
Κατά την εκτίμηση του Πρωτοδικείου «η προσωπικότητα του αιτούντος δε χρήζει προσωρινής δικαστικής προστασίας».
Στην απόφαση γίνεται επίκληση των δύο διαθηκών του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και τονίζεται πως «η μη επανάληψη περιεχομένου -της επίμαχης φράσης- της πρώτης διαθήκης στη δεύτερη, δεν συνεπάγεται την απάλειψή του από την πρώτη».
Όσον αφορά το επίδικο λήμμα στην Wikipedia το δικαστήριο κρίνει πως «δεν διαφοροποιείται το περιεχόμενο από τα αναγραφόμενα της διαθήκης», ενώ επισημαίνει πως η εκφορά του λόγου του συντάκτη του δεν «δηλώνει σκοπό καταφρόνησης της τιμής του κ. Κατσανέβα».
Η κύρια αγωγή του κ. Κατσανέβα, με την οποία διεκδικεί αποζημίωση 200.000 ευρώ, έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί τον Ιανουάριο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης