Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ευρεία σύσκεψη για να βρεθεί λύση με τους Ρομά στο Χαλάνδρι - Με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ.Μεσογείων

tags :
Ευρεία σύσκεψη για να βρεθεί λύση με τους Ρομά στο Χαλάνδρι - Με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ.Μεσογείων
Οι Ρομά αντιδρούν στην κατεδάφιση καταυλισμού τους
(upd) Ευρεία σύσκεψη στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου, με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργου Καραμέρου, του γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα, του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, του εισαγγελέα και του προέδρου των αθίγγανων πραγματοποιείται αυτήν την ώρα προκειμένου να βρεθεί λύση και να αποκλιμακωθεί η ένταση στον καταυλισμό των Ρομά, στο ύψος του Νομισματοκοπείου.
Από νωρίς το πρωί έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο Ρομά, οι οποίοι καίνε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν τα σχέδια για την κατεδάφιση 12 ακατοίκητων παραπηγμάτων τους και την απομάκρυνση τους από την περιοχή, στην οποία βρίσκονται εδώ και τέσσερις δεκαετίες.
Η απόφαση για την κατεδάφιση των παραπηγμάτων και της απομάκρυνσης των Ρομά ελήφθη την περασμένη εβδομάδα και επρόκειτο να εφαρμοστεί σήμερα.
Σημειώνεται ότι για τη μετεγκατάσταση των Ρομά έχει βρεθεί χώρος στην περιοχή του όρους «Πατέρα» στα Μέγαρα, ο οποίος όμως θεωρείται ακατάλληλος, ενώ από την πλευρά του δήμου έχει προταθεί να βρεθεί πρώτα κατάλληλος χώρος και να ακολουθήσει η μεταγκατάσταση καθότι πολλοί από τους Ρομά είναι δημότες Χαλανδρίου και τα παιδιά τους πηγαίνουν στα σχολεία της περιοχής.
Σε παρέμβαση του ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος ζήτησε να υπάρξει ψυχραιμία ενώ με έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ο κ. Ρούσσος τονίζει ότι ο προβλεπόμενος χώρος για τη μετεγκατάσταση των Ρομά «είναι παντελώς ακατάλληλος και ανέτοιμος για να υποδεχτεί τις οικογένειες των Ρομά Χαλανδρίου στα μέλη των οποίων περιλαμβάνονται και πολλά παιδιά και ηλικιωμένοι».
Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλης Αγγελάκας σε διαδοχές συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα με εκπροσώπους των Ρομά και με τον δήμαρχο Χαλανδρίου, επέμεινε στην εκτέλεση απόφασης για την κατεδάφιση του καταυλισμού, τονίζοντας ότι ο καταυλισμός μετεγκατάστασης είναι έτοιμος να δεχτεί τις οικογένειες των Ρομά.

(πρώτη ενημέρωση 30 Σεπτεμβρίου 08:26)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης