Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επιβεβαιώνεται η τραγωδία στην Κύπρο - Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του δικινητήριου αεροσκάφους

tags :
Επιβεβαιώνεται η τραγωδία στην Κύπρο - Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του δικινητήριου αεροσκάφους
Στις έρευνες διάσωσης του μοιραίου αεροσκάφους συμμετείχε και το Ισραήλ
Στη θαλάσσια περιοχή 40 ναυτικά μίλια μακριά από τη Λάρνακα εντοπίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης τα συντρίμμια του μικρού εκπαιδευτικού αεροσκάφους, που είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ, λίγες ώρες νωρίτερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Philenews, το αεροσκάφος εντοπίστηκε από το πλοίο Spirit of Piraeus, το οποίο έσπευσε στην περιοχή για βοήθεια.
Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Πάφου με προορισμό τη Βηρυτό. Κατά τη διάρκεια της πτήσης προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου - και ενώ πετούσε σε ύψος 9.000 ποδών και απόσταση 45 ναυτικών μιλίων από τη θάλασσα - έκανε επαναστροφή.
Όταν ο πιλότος κλήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, να αναφέρει αν έχει πρόβλημα ή για τους λόγους της επαναστροφής, απάντησε ότι είχε πολύ μικρό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται.
Ωστόσο, ελάχιστο χρόνο μετά το αεροσκάφος πετούσε στα 6.500 πόδια ύψος και αμέσως μετά χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.
Όπως αναφέρει το Philenews, το μοιραίο αεροσκάφος ανήκει σε γνωστή εκπαιδευτική σχολή πιλότων της Πάφου και σε αυτή επέβαιναν ο πιλότος, πρόκειται για τον επικεφαλής της σχολής Αυγουστίνος Αυγουστίνου και ένας ξένος υπήκοος, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για Ελληνολιβανέζο, με τον οποίο ο Αυγουστίνος έκανε συχνά τη συγκεκριμένη διαδρομή.
Να σημειωθεί ότι η περιοχή που χάθηκε το σήμα του αεροσκάφους από τα ραντάρ, συμπίπτει με τη νότια πλευρά της ζώνης που δέσμευσε η Τουρκία για τις παράνομες έρευνες, ωστόσο την ώρα του συμβάντος η τουρκική ομάδα σκαφών βρισκόταν σε πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο (20 ναυτικών μιλίων περίπου).
Στις έρευνες διάσωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, συμμετείχε και το Ισραήλ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μόλις χάθηκε το αεροσκάφος από τα ραντάρ της Πολιτικής Αεροπορίας, ενημερώθηκε το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο οργάνωσε την επιχείρηση στην οποία έλαβαν μέρος αεροναυτικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας, μεταξύ των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης