Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εγκρίθηκαν 3.616 προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο από το ΣτΕ

tags :
Εγκρίθηκαν 3.616 προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο από το ΣτΕ
Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο ανήλθε στις 3.616. 
Η αρμόδια τριμελής επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας ενέκρινε ακόμη 1.480 προσλήψεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα κατά την προεκλογική περίοδο, ενώ δεν επέτρεψε τις προσλήψεις 2.041 ατόμων.
Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο ανήλθε στις 3.616.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την προεκλογική περίοδο (από την προκήρυξη των εκλογών έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης), απαγορεύονται οι προσλήψεις, διορισμοί, αποσπάσεις, κ.λπ. στο δημόσιο.
Όμως, το διάστημα αυτό επιτρέπονται οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές για έκτακτες και άλλες ανάγκες.
Όμως για τις κατ΄ εξαίρεση αυτές προσλήψεις, πρέπει να προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Αναλυτικότερα, το ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού και ενέκρινε την ανανέωση των συμβάσεων 1.042 ατόμων για την αυτεπιστασία, συγχρηματοδοτούμενων αρχαιολογικών έργων στο πλαίσιο των έργων του ΕΣΠΑ 2015. Το υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε την ανανέωση των επίμαχων συμβάσεων προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος διακοπής των εκτελουμένων έργων.
Την ίδια στιγμή το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού, για την πρόσληψη 1.150 υπαλλήλων για την εκτέλεση αρχαιολογικών έργων στο πλαίσιο των έργων του ΕΣΠΑ 2015 και 1.251 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων για την λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων κατά την θερινή περίοδο με διευρυμένο ωράριο (8π.μ. έως 8μ.μ.).
Το ΣτΕ ενέκρινε το αίτημα του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη με 6μήνες συμβάσεις 189 γιατρών και νοσηλευτών που θα επανδρώσουν Κέντρα Κράτησης Μεταναστών σε διάφορα σημεία της χώρας.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας ενέκριναν επίσης, την πρόσληψη 12 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων,(νηπιαγωγών, βρεφονηπιαγωγών, μαγείρων, κ.λπ., στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
Αίτημα για τις προσλήψεις αυτές είχε υποβάλλει στο ΣτΕ ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Ακόμη, εγκρίθηκε η πρόσληψη από την εταιρεία «Ανεξάρτητος Διαχείρισης Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας» (ΑΔΜΗΕ) 236 ατόμων για να πραγματοποιήσουν 14.160 ημερομίσθια, όπως εγκρίθηκε και η πρόσληψη στο Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Βύρωνα» ενός ατόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης