Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναντήθηκε με τον Παυλόπουλο το προεδρείο της ΚΕΔΕ – Ζητούμενο ένα εθνικό σχέδιο για το μεταναστευτικό

Συναντήθηκε με τον Παυλόπουλο το προεδρείο της ΚΕΔΕ – Ζητούμενο ένα εθνικό σχέδιο για το μεταναστευτικό
Ο Πατούλης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον κίνδυνο να πληρώσει πρόστιμα η Ελλάδα, αντί να πάρει χρήματα από την ΕΕ
Μετά την ευρεία σύσκεψη της ΚΕΔΕ, το προεδρείο της συναντήθηκε με τον Προκόπη Παυλόπουλο για να τον ενημερώσει για το μεταναστευτικό.
Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε ο προβληματισμός για την ανυπαρξία ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου διαχείρισης του μεταναστευτικού – προσφυγικού από πλευράς κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ενημέρωσε επίσης τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις ουσιαστικές ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχει πάρει όλο αυτό το διάστημα η Αυτοδιοίκηση με σκοπό την αντιμετώπιση του προσφυγικού, αλλά και για το γεγονός ότι η χώρα μας κινδυνεύει εξαιτίας της ανυπαρξίας εθνικού σχεδίου, αντί να πάρει χρήματα από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του προβλήματος, να κληθεί να πληρώσει πρόστιμα, καθώς δεν έχει υλοποιήσει μια σειρά από απαραίτητες ενέργειες και υποδομές.
Ο Παυλόπουλος θεώρησε εύλογες τις ανησυχίες των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και τους ζήτησε να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που πλέον αποτελεί όχι μόνον ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα.
Μετά τη συνάντηση, ο Πατούλης έκανε λόγο για συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά το μείζον αυτό θέμα.
«Ενημερώσαμε ως ΚΕΔΕ μαζί με τους Δημάρχους των νησιωτικών Δήμων που αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη ένταση το πρόβλημα της κατακόρυφης αύξησης των μεταναστευτικών ροών, για τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης πάνω σε αυτό το ζήτημα.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμερίζεται τις ανησυχίες της Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.
Για μας η διαχείριση του συγκεκριμένου προβλήματος αποτελεί εθνική υπόθεση, που απαιτεί τη συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης