Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ν. Τόσκας (αν. υπ. Εσωτερικών): Το «αυθαίρετο φιλτράρισμα» προσφύγων και μεταναστών αντίκειται στους κανόνες της ΕΕ

tags :
Ν. Τόσκας (αν. υπ. Εσωτερικών): Το «αυθαίρετο φιλτράρισμα» προσφύγων και μεταναστών αντίκειται στους κανόνες της ΕΕ
Επεισόδια με εκατοντάδες μετανάστες στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, προσπάθησαν να περάσουν διά της βίας τα συρματοπλέγματα
Το «αυθαίρετο» φιλτράρισμα από ορισμένες χώρες των μεταναστών και των προσφύγων που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη αντίκειται «στις αρχές της ΕΕ».
Αυτό δήλωσε σήμερα Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου ο Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Αφορμή για αυτή του τη δήλωση αποτέλεσε η κατάσταση στα σύνορα με τα Σκόπια.
Εκατοντάδες μετανάστες βρίσκονται εδώ και πολλές ημέρες αποκλεισμένοι στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, καθώς η κυβέρνηση των Σκοπίων επιτρέπει τη διέλευση μόνο σε υπηκόους της Συρίας, του Ιράκ και του Αφγανιστάν.
Νωρίτερα σήμερα σχεδόν 200 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν διά της βίας τα σύνορα προς τα Σκόπια, κόβοντας τα συρματοπλέγματα.
«Οι αυθαίρετες ενέργειες ορισμένων χωρών, η κατασκευή φρακτών οι οποίοι εμποδίζουν την κυκλοφορία των ανθρώπων, δεν συνάδει με τις αρχές της Ευρώπης», είπε ο κ. Τόσκας.
«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τους ανθρώπους που φθάνουν υπό δύσκολες συνθήκες διά θαλάσσης στα ελληνικά νησιά», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών, το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά, «επιλύνοντας τα προβλήματα στις χώρες (κοντά στις) εμπόλεμες ζώνες, που προκαλούν τη μεταναστευτική ροή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης