Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην Αθήνα μαζικά αύριο οι αγρότες – Προαναγγέλλουν διήμερη πολιορκία

Στην Αθήνα μαζικά αύριο οι αγρότες – Προαναγγέλλουν διήμερη πολιορκία
Στο πλευρό τους και άλλοι εργαζόμενοι κατά του ασφαλιστικού
Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα ετοιμάζουν για αύριο οι αγρότες της χώρας, οι οποίοι προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε διήμερη «πολιορκία» της πλατείας Συντάγματος διατυπώνοντας με αυτόν τον τρόπο την έντονη αντίδραση τους στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής, Βαγγέλης Μπούτας, οι αγρότες προτίθενται να παραμείνουν τουλάχιστον δύο ημέρες στο Σύνταγμα και ήδη, από χθες, αντιπροσωπεία τους έχει σειρά επαφών με μαζικούς φορείς, προκειμένου να συμπαραταχθούν στην κινητοποίηση των αγροτών.
«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε προβλήματα» είπε ο κ. Μπούτας, προσθέτοντας πως η κάθοδος και η παραμονή των αγροτών στην πρωτεύουσα «θα είναι περιφρουρημένη».
Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, με τους Κρητικούς να καταφθάνουν το πρωί της Παρασκευής, ενώ υπολογίζεται ότι έως τις 18:00 θα έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες και από τις άλλες περιοχές.
Σημειώνεται πως στο πλευρό των αγροτών θα βρεθούν και άλλοι εργαζόμενοι καθώς συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος έχουν προγραμματίσει γιατροί, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Το Σάββατο συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης