Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού της Ειδομένης

tags :
Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού της Ειδομένης
Κατά την πρώτη μέρα της επιχείρησης, μεταφέρθηκαν με 42 λεωφορεία συνολικά 2031 πρόσφυγες και μετανάστες
Δεύτερη μέρα σήμερα (25/5) για την επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, με τη διαδικασία μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς της Ειδομένης σε κέντρα φιλοξενίας της βόρειας Ελλάδας να συνεχίζεται από το πρωί κανονικά.
Την Τρίτη (24/5) κατά την πρώτη μέρα της επιχείρησης, μεταφέρθηκαν με 42 λεωφορεία συνολικά 2031 πρόσφυγες και μετανάστες σε πρώην βιομηχανικές εγκαταστάσεις του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και σε οργανωμένες δομές στο Βαγιοχώρι Βόλβης, στη Νέα Καβάλα Κιλκίς και στην Πέτρα Ολύμπου.
Να σημειώσουμε ότι η διαδικασία μέχρι στιγμής εκτυλίσσεται ομαλά και σύμφωνα με το σχεδιασμό, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι κατά πάσα πιθανότητα, ούτε σήμερα θα επιτραπεί η πρόσβαση των Μέσων Ενημέρωσης στην περιοχή.
Ο εκπρόσωπος του συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, υπογράμμισε ότι «η εκκένωση προχωράει χωρίς κανένα πρόβλημα», προσθέτοντας ότι «στην καλύτερη των περιπτώσεων, μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι πρόσφυγες θα έχουν μετακινηθεί», ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει αυστηρή προθεσμία επ’ αυτού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης