Τελευταία Νέα
Οικονομία

W. Schäuble (γερμανός ΥΠΟΙΚ) - Η Ελλάδα πάει καλύτερα του αναμενόμενου - Ο εφησυχασμός ο κύριος κίνδυνος

W. Schäuble (γερμανός ΥΠΟΙΚ) - Η Ελλάδα πάει καλύτερα του αναμενόμενου - Ο εφησυχασμός ο κύριος κίνδυνος
Την εμπιστοσύνη του στους κ. Σαμαρά και Στουρνάρα εξέφρασε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ, τονίζοντας ότι αποδίδουν και φέρνουν αποτελέσματα
Αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας δηλώνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schauble, ο οποίος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Καθημερινή», λίγο πριν αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον, όπου συμμετείχε στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, τόνισε ότι η πορεία της χώρας είναι καλύτερη του αναμενόμενου.
Αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας στις αγορές δήλωσε την ικανοποίησή του, επισημαίνοντας ότι «ήταν το πρώτο τεστ για την Ελλάδα και η αντίδραση των αγορών ήταν πολύ θετική. Η χώρα σας θα αποκτήσει σταδιακά πρόσβαση στις διεθνείς αγορές».
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, υπογραμμίζοντας ότι ο κύριος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός, για να προσθέσει ότι «η Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσουν στη σωστή κατεύθυνση που κινούνται».
Ερωτηθείς σχετικά με την κριτική που ασκείται, αλλά και την αμφισβήτηση της πολιτικής που ακολουθείται από τους αντιπάλους της κυβέρνησης, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να ανατρέψουν το μνημόνιο, ο κ. Schaauble επισήμανε ότι είμαι πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός Σαμαράς και ο υπ. Οικονομικών Στουρνάρας αποδίδουν και φέρνουν αποτελέσματα και ελπίζω ότι ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει να πείθει την πλειοψηφία των Ελλήνων ότι αυτός είναι ο σωστός και ο καλύτερος δρόμος για την Ελλάδα».
Παράλληλα, δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα «πάει καλά, καλύτερα από ό,τι αναμέναμε» και αναφέρθηκε ειδικότερα στον τουρισμό, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα έχει πανέμορφα νησιά και ακτές, αλλά πριν από δύο χρόνια ο τουρισμός ήταν καταστροφή. Η χώρα ήταν πολύ ακριβή και όσοι πήγαιναν προς την Αν. Μεσόγειο κατέληγαν στην Τουρκία. Κι, όμως, πέρυσι, και αφού είχαν προηγηθεί οι περικοπές των μισθών, ήρθε η καλύτερη τουριστική χρονιά της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες. Το κλειδί είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας. Φυσικά, αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο που να είναι πολιτικά ανεκτός. Αυτή είναι η δημοκρατία. Γι’ αυτό αναζητούμε τη σωστή ισορροπία. Αλλά είμαι αισιόδοξος ότι τα αποτελέσματα των επόμενων ευρωεκλογών και στην Ελλάδα θα είναι ενθαρρυντικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης