Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η επιπλέον χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια - Reichenbach (Task Force)

Η επιπλέον χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια - Reichenbach (Task Force)
H συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσίαση της έβδομης έκθεσης της Task Force για την Ελλάδα
Η ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Δένδιας με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force) H. Reichenbach.
H συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσίαση - νωρίτερα σήμερα - της έβδομης έκθεσης για τη δραστηριότητα της Task Force στην Ελλάδα.
Μετά τη συνάντηση δεν υπήρξαν δηλώσεις, ωστόσο, λίγο νωρίτερα κορυφαίος αξιωματούχος της Ομάδας Δράσης σχολίασε σε Έλληνες δημοσιογράφους ότι χρειάζονται περαιτέρω προσπάθειες για την τόνωση της ρευστότητας και προειδοποίησε για overbooking στο ΕΣΠΑ.
Όπως ανέφερε το ίδιο στέλεχος, εύσημα, αλλά και σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσει η χώρα, περιλαμβάνει η έβδομη έκθεση της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα.
Για μία ακόμα φορά επισημαίνονται τα τεράστια προβλήματα ρευστότητας στην οικονομία, καθώς και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί σε ό,τι αφορά την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.
Τονίζει, όμως, τον κίνδυνο που φέρνει η «υπερδέσμευση πόρων», το γεγονός δηλαδή ότι η Ελλάδα έχει εντάξει στον σχεδιασμό της έργα πολύ μεγαλύτερου προϋπολογισμού από τα διαθέσιμα κονδύλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης