Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κύπρος: Στην τελική ευθεία η διαβούλευση για τις εκποιήσεις - Τρία τα βασικά σενάρια - Κινδύνους διαβλέπει η Capital Intelligence

tags :
Κύπρος: Στην τελική ευθεία η διαβούλευση για τις εκποιήσεις - Τρία τα βασικά σενάρια - Κινδύνους διαβλέπει η Capital Intelligence
Ενώπιων τριών σεναρίων η κυπριακή Βουλή, όσον αφορά το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ακινήτων
Το ζήτημα του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις ακινήτων στην Κύπρο, μονοπωλεί το ενδιαφέρον του τύπου, καθώς οι διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων, μπαίνει στην τελική ευθεία.
Αύριο Τρίτη θα συνεδριάσουν οι επιτροπές Οικονομικών, ενώ η βουλή θα βρεθεί ενώπιον τριών σεναρίων, όπως επισημαίνει ο «Φιλελεύθερος».
Πρώτον να γίνουν αποδεκτά τα 13 κοινά σημεία από την τρόικα και να υπάρξει γενική συναίνεση από όλα τα κόμματα, δεύτερον να υπάρξει συναίνεση για μερικά από τα κοινά σημεία, με αποτέλεσμα τα κόμματα να καταθέσουν από μόνα τους ή μέσω συμμαχιών άλλες τροποποιήσεις και να ισχύσει ότι πλειοψηφήσει.
Τρίτον, να μην τα βρουν τα κόμματα και όλα να κριθούν στην ολομέλεια της Παρασκευής, οπόταν και δεν θα υπάρχουν περιθώρια διαφυγής για κανένα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Σημερινή, οι δανειστές παρουσιάζονται αμετακίνητοι από τις κόκκινες γραμμές που έθεσαν και σημαντικά είναι τα αγκάθια που παρουσιάζονται προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις τους. Ένα από τα θέματα που αναμένεται να προκαλέσουν τριβές είναι η κοινή θέση κυβέρνησης-κομμάτων για έναρξη ισχύος της νομοθεσίας μαζί με το πλαίσιο αφερεγγυότητας, για τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Κύριο θέμα στην «Οικονομία» του Πολίτη είναι οι εκτιμήσεις του οίκου Capital Intelligence για την κυπριακή οικονομία.
Ο οίκος επιβεβαίωσε την Παρασκευή τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου σε ξένο νόμισμα, στο Β- και στο Β, αντίστοιχα, διατηρώντας παράλληλα τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας σε σταθερό ορίζοντα.
Ωστόσο, ο οίκος διαβλέπει κινδύνους σε ότι αφορά το ενδεχόμενο καθυστερήσεων στην εφαρμογή του προγράμματος οι οποίες ενδεχομένως να εμποδίσουν την εκταμίευση μελλοντικών δόσεων, κάνοντας αναφορά και στο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης