Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπόθεση Τ.Τ.: Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, έλαβε το ζεύγος Γριβέα - Υποστηρίζουν ότι θα αποδείξουν που κατέληξαν τα 17 εκατ. ευρώ

Υπόθεση Τ.Τ.: Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, έλαβε το ζεύγος Γριβέα - Υποστηρίζουν ότι θα αποδείξουν που κατέληξαν τα 17 εκατ. ευρώ
Έφτασαν χθες το βράδυ στην Αθήνα από το Λονδίνο
(upd2) Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε το ζεύγος Γριβέα, από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, που χειρίζεται την υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Ο Κυριάκος και η Αναστασία Γριβέα, θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την απολογία τους.
Νωρίτερα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα εκδόσεων Ι. Αγγελή. 
Ο δικηγόρος του ζεύγους, Γ. Καψής, δήλωσε ότι οι εντολείς του επέστρεψαν οικειοθελώς αφού διευθέτησαν ένα κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα.
Παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους, της προσφυγής δηλαδή στο δευτεροβάθμιο αγγλικό δικαστήριο και βρίσκονται στη διάθεση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Θα δώσουν εξηγήσεις και απαντήσεις και θα αποδείξουν ότι τα επίμαχα ποσά κατέληξαν στο σκοπό για τον οποίο είχαν χορηγηθεί.
Ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγος του Αναστασία Βάτσικα έφτασαν αεροπορικώς στην Αθήνα, μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας έκδοσής τους από την Βρετανία που είχαν ζητήσει με ευρωπαϊκό ένταλμα οι ελληνικές αρχές για τα επισφαλή δάνεια του ΤΤ.
Σημειώνεται ότι είχαν συλληφθεί στο Λονδίνο, τον περασμένο Ιούλιο.
Κατόπιν αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χθες ακολούθησε η έκδοσή τους στην Ελλάδα
Στο αεροδρόμιο τους περίμενε κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών, οι οποίοι και τους μετέφεραν στη Διεύθυνση Μεταγωγών, όπου παρέμειναν όλη τη νύχτα.

Γιατί κατηγορείται το ζεύγος Γριβέα
Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγος του βαρύνονται με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε απιστία και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση, το ζεύγος Γριβέα έλαβε τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2009 συνολικό ποσό ομολογιακού δανείου ύψους 17 εκατ. ευρώ για τη νεοσύστατη εταιρεία C&C International Ανώνυμος Εμπορική Ξενοδοχειακή και Εταιρεία Συμμετοχών, με κύριο αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων, κυρίως ιατρικού αντικειμένου.
Τα χρήματα του δανείου χορηγήθηκαν αμέσως και χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, το μεγαλύτερο μέρος του δανείου, περίπου 15 εκατ. ευρώ, εκταμιεύθηκε από τους δύο συζύγους και δαπανήθηκε για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών.
Επιπλέον, όπως καταλογίζεται από την εισαγγελέα, το Τ.Τ. συνέστησε την εταιρεία Postbank Green Institute από κοινού με την C&C International με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και έλαβε δάνειο από το Τ.Τ. 2,5 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2010.
Τα χρήματα φαίνεται να διατέθηκαν σε άλλες εταιρείες του ζεύγους.

(πρώτη ενημέρωση 18 Σεπτεμβρίου 08:39)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης