Τελευταία Νέα
Οικονομία

Για επενδύσεις στην Κύπρο ενδιαφέρεται το Ομάν – Η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στο επίκεντρο για τους Άραβες

tags :
Για επενδύσεις στην Κύπρο ενδιαφέρεται το Ομάν – Η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στο επίκεντρο για τους Άραβες
Αραβικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο
Για επενδύσεις στην Κύπρο ενδιαφέρεται το Ομάν, κυρίως όσον αφορά τον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της χώρας, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Γιώργο Λακκοτρύπη.
Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνάντησή του με τον Ομανό Υπουργό Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου, ο κ. Λακκοτρύπης αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και συζήτησε τρόπους συνεργασίας της Κύπρου και του Ομάν στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του φυσικού αερίου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Ομανός ομόλογός του εξέφρασε την ετοιμότητα του υπουργείου του να βοηθήσει με ανταλλαγές επισκέψεων και μεταφορά εμπειρογνωμοσύνης. Από τον κ. Λακκοτρύπη ζήτησε βοήθεια στον τομέα των ΑΠΕ, όπου η Κύπρος έχει σχετική εμπειρία.
Επίσης, ο κ. Λακκοτρύπης συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού του Ομάν και συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων της αναβάθμισης των τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών και τους πιθανούς τομείς συνεργασίας. Εξετάστηκε, επίσης, η προοπτική αεροπορικής σύνδεσης με το Ομάν, καθώς και το ενδεχόμενο υπογραφής τουριστικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.
Ακολούθως, ο κ. Λακκοτρύπης συναντήθηκε με τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας του Ομάν. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι για βελτίωση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Συμφωνήθηκε δε η ανταλλαγή εμπορικών αποστολών το συντομότερο δυνατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης