Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γερμανικό Δικαστήριο δικαιώνει Γερμανό ομολογιούχο που αγόρασε ελληνικά ομόλογα! - Στην Ελλάδα πότε θα δοθούν αποζημιώσεις;

Γερμανικό Δικαστήριο δικαιώνει Γερμανό ομολογιούχο που αγόρασε ελληνικά ομόλογα! - Στην Ελλάδα πότε θα δοθούν αποζημιώσεις;
Οι Έλληνες ομολογιούχοι κατηγορούν ανοιχτά την ελληνική κυβέρνηση για αδιαφορία και εμπαιγμό...
Απόφαση Γερμανικού Δικαστηρίου δικαιώνει Γερμανό μικρομολογιούχο που είχε στην κατοχή του ελληνικά ομόλογα!
Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα οι ομολογιούχοι που υπέστησαν ζημιές από το PSI ακόμη... περιμένουν!
Οι Έλληνες ομολογιούχοι κατηγορούν ανοιχτά την ελληνική κυβέρνηση για αδιαφορία και εμπαιγμό...
Όμως, η γερμανική δικαιοσύνη, με μια ακόμη απόφασή της, δικαίωσε - έστω και σε πρώτο βαθμό - Γερμανό μικροομολογιούχο για την αγορά Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ) ονομαστικής αξίας 20.000 ευρώ κατά το έτος 2010 από γερμανική τράπεζα.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον δεύτερο Γερμανό ομολογιούχο που δικαιώνεται μέσα σε έναν μήνα από τη γερμανική δικαιοσύνη σε ό,τι αφορά το PSI.
Eιδικότερα, όπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης του Γερμανικού Πρωτοδικείου, ο σύμβουλος της γερμανικής τράπεζας πρότεινε το 2010 στον ενάγοντα, στο πλαίσιο ενημερωτικής συζήτησης για την τοποθέτηση των χρημάτων του τελευταίου, μεταξύ άλλων και ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.
Παρέλειψε όμως να τον ενημερώσει για τους ενδεχόμενους κινδύνους που ενυπήρχαν στα εν λόγω ομόλογα, ειδικότερα δε για τον υπαρκτό και μη αμελητέο κίνδυνο μείωσης ή πλήρους απώλειας του επενδυμένου κεφαλαίου.
Ταυτόχρονα, το δικαστήριο δέχθηκε βάσει του αποδεικτικού υλικού και των μαρτυρικών καταθέσεων, ότι η αγορά των ομολόγων από τον ενάγοντα στηρίχθηκε και στις εσφαλμένες αξιολογήσεις του συμβούλου της εναγόμενης, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι η τοποθέτηση του κεφαλαίου σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου «είναι 100% ασφαλής».
Το γερμανικό Πρωτοδικείο καταδίκασε την εναγόμενη Τράπεζα για πλημμελή και εσφαλμένη παροχή συμβουλών εκ μέρους του υπαλλήλου της, διατάσσοντας την επιστροφή των χρημάτων (πλέον τόκων) που είχαν τοποθετηθεί σε ελληνικά ομόλογα στον ενάγοντα, αφαιρουμένων των ήδη εισπραχθέντων ποσών, καθώς και την επιστροφή των αποκτηθέντων ομολόγων στην Τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης