Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κοίτασμα… μαύρου «χρυσού» στον Πατραϊκό Κόλπο - Στα 14 δισ. η αξία των υδρογονανθράκων - Έως και 1.000 νέες θέσεις εργασίας

Κοίτασμα… μαύρου «χρυσού» στον Πατραϊκό Κόλπο - Στα 14 δισ. η αξία των υδρογονανθράκων - Έως και 1.000 νέες θέσεις εργασίας
Τι αποκάλυψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτης
Στα 14 δισ. ευρώ αποτιμάται η αξία του κοιτάσματος υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό Κόλπο, σύμφωνα τουλάχιστον, με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Μανιάτη.
Ειδικότερα, σε ειδική εκδήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Γ. Μανιάτης υποστήριξε πως η αξία του κοιτάσματος στην περιοχή ανέρχεται στα 14 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, επισήμανε πως «τα ετήσια έσοδα για την τοπική κοινωνία θα ανέλθουν από 110 έως 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν και 1.000 άμεσες ή έμμεσες νέες θέσεις εργασίας».
Επίσης, κατέστησε σαφές πως οι πρώτες έρευνες θα ξεκινήσουν εντός του 2015, ενώ συνέχισε εξαίροντας τη διαφάνεια των διαγωνισμών για τις συμβάσεις.
Όσον αφορά τέλος, την προστασία του περιβάλλοντος, τόνισε πως έχουν προβλεφθεί οι αυστηρότεροι όροι σε διεθνές επίπεδο και έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι τοπικές παράμετροι, όπως ο τουρισμός, οι ιχθυοκαλλιέργειες και οι προστατευόμενες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης