Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ε.Ε.: Ενισχύει με 5,4 εκατ. ευρώ την προώθηση των ελληνικών γεωργικών προϊόντων

tags :
Ε.Ε.: Ενισχύει με 5,4 εκατ. ευρώ την προώθηση των ελληνικών γεωργικών προϊόντων
Με στόχο να τονωθεί η εξαγωγική δραστηριότητα και η κατανάλωση 
Χρηματοδότηση ύψους 5,4 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα, 31/10, για την προώθηση των ελληνικών γεωργικών προϊόντων, ποσό το οποίο θα διατεθεί σε ορίζοντα τριετίας.
Το ποσό αυτό θα καλύψει κατά 52% το κόστος υλοποίησης τεσσάρων προγραμμάτων προώθησης των ελληνικών γεωργικών προϊόντων τόσο στην εσωτερική αγορά, όσο και στο εξωτερικό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Τύπου, η προώθηση αφορά τα προϊόντα με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευση (ΠΟΠ), Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) ή/και Εγγυημένα Παραδοσιακά Ιδιότυπα Προϊόντα (ΕΠΙΠ), στη Γερμανία, την Κύπρο, τη Λευκορωσία, τη Ρωσία, την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή.
Επιπλέον, στην εσωτερική αγορά οι προωθητικές ενέργειες αφορούν στα νωπά οπωροκηπευτικά, ενώ για τα μεταποιημένα οπωροκηπευτικά οι χώρες στόχοι βρίσκονται στη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Γενικότερα, τα επιλεχθέντα προγράμματα καλύπτουν διάφορες κατηγορίες προϊόντων, όπως νωπά και επεξεργασμένα φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά, ποιοτικά προϊόντα (προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης, προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις, εγγυημένα παραδοσιακά ιδιότυπα προϊόντα και οικολογικά προϊόντα), άνθη, ποιοτικό κρέας και, για πρώτη φορά, κρέας αιγοπροβάτων.
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσω την υποστήριξή μας για τα νέα αυτά προγράμματα προώθησης, τα οποία περιλαμβάνουν για πρώτη φορά το αιγοπρόβειο κρέας.
Ελπίζω ότι θα τονώσουν την κατανάλωση και τις πωλήσεις στη δύσκολη αυτή περίοδο.
Την τελευταία 5ετία, η ΕΕ έχει γίνει καθαρός εξαγωγέας γεωργικών προϊόντων διατροφής, και η αξία των εξαγωγών αυτών αυξάνεται ταχύτερα από τον όγκο τους, καθώς οι καταναλωτές σε άλλα μέρη του κόσμου εκτιμούν τις παραδόσεις, τις ποιοτικές προδιαγραφές και τις γεύσεις της Ευρώπης.
Τα σημερινά νέα μέτρα θα αυξήσουν περισσότερο αυτή τη φήμη», ανέφερε σχετικά με την απόφαση της ΕΕ, ο Επίτροπος Γεωργίας, Dacian Ciolos.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης