Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΚΕΠΕ: Διάλεξη του καθηγητή Ν. Χριστοδουλάκη στις 6/11 για τον διπλό κίνδυνο της Ευρωζώνης

tags :
ΚΕΠΕ: Διάλεξη του καθηγητή Ν. Χριστοδουλάκη στις 6/11 για τον διπλό κίνδυνο της Ευρωζώνης
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΠΕ - Είσοδος ελεύθερη
Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 13:30, το ΚΕΠΕ στη σειρά των διακεκριμένων διαλέξεων Distinguished Lectures, φιλοξενεί τον Καθηγητή του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νίκο Χριστοδουλάκη, σε διάλεξη με τίτλο: "Ο Διπλός Κίνδυνος στην Ευρωζώνη: Αποεπένδυση και Ανεργία".
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο ΚΕΠΕ, Αμερικής 11, 5ος όροφος, στην αίθουσα 508. Είσοδος ελεύθερη.
Ο κ. Νίκος Χριστοδουλάκης είναι Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα είναι Research Associate στο European Institute (Hellenic Observatory) του London School of Economics.
Το 1996 ορίστηκε Υφυπουργός Οικονομικών, το 2000 Υπουργός Ανάπτυξης και τον Οκτώβριο 2001 Υπουργός Οικονομίας έως τoν Μάρτιο 2004. Την περίοδο 2002-03 ήταν Πρόεδρος του Eurogroup και εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε τρεις Συνόδους των G8.
Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά για θέματα οικονομικής πολιτικής, διακυμάνσεων και ανάπτυξης. Πρόσφατα η εργασία του για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο Palgrave Dictionary of Economics και φιλοξενήθηκε ως κύριο άρθρο στο Statesman Yearbook.
Τέλος είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, ενώ έχει συγγράψει τέσσερα (4) βιβλία στην αγγλική γλώσσα το βιβλίο “Germany’s War Debt to Greece: A burden unsettled” το 2014, το βιβλίο “Growth, Employment and the Environment”, με Σ. Καλυβίτη (2002), το βιβλίο “Macroeconomic Policy: Inflation, Wealth and the Exchange Rate” με τους D.Vines, A.Blake, M.Weale και τον James Meade (βραβείο Νόμπελ 1987), το 1986 και το βιβλίο “Modeling and Control of National Economies” το 1990.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης