Τελευταία Νέα
Οικονομία

Pimco: Πιθανή η αγορά ελληνικών εντόκων γραμματίων - Συνάντηση με Βαρουφάκη

Pimco: Πιθανή η αγορά ελληνικών εντόκων γραμματίων - Συνάντηση με Βαρουφάκη
Τέλη Ιανουαρίου η Pimco έβλεπε τα ελληνικά ομόλογα ως ευκαιρία

(upd)Δεν αποκλείεται να αγοράσει ελληνικά έντοκα γραμματία η Pimco, το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως.
Στελέχη της Pimco είχαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, με επίκεντρο τη βραχυχρόνια χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
Όπως αναφέρουν κορυφαίοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η συνάντηση μεταξύ των στελεχών της Pimco και του Γ. Βαρουφάκη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας, την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές, αλλά και για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν η Pimco ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές εντόκων γραμματίων των ελληνικού Δημοσίου.
Σημειώνεται ότι τα 14,9 δισ. έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου οι ξένοι επενδυτές κατέχουν μόνο 650 εκατ. ευρώ, τα οποία και δεν θα ανανεώσουν στην προσεχή δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων.
Τα έντοκα γραμμάτια αποτελούν πλέον καθαρά εσωτερικό δανεισμό της χώρας, καθώς 11 δισ. κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες, 650 εκατ. οι ξένοι που δεν θα ανανεώσουν και 3,2 δισ. βρίσκονται στο κοινό ταμείο της Τραπέζης της Ελλάδος και πάσης φύσεως δημόσιους οργανισμούς.

Pimco: Τα ελληνικά ομόλογα πιθανόν να προσφέρουν ευκαιρίες αγοράς

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι αναλυτές της Pimco μετά την ανάδειξη της νέας ελληνικής, και πιο συγκεκριμένα στις 27 Ιανουαρίου, δήλωναν ότι τα ελληνικά ομόλογα πιθανόν να προσφέρουν ευκαιρίες αγοράς στις ερχόμενες εβδομάδες, καθώς η αρχική μεταβλητότητα θα δημιουργήσει καλύτερα «σημεία εισόδου» για τους επενδυτές.
Όπως ανέφερε η Pimco, το βασικό σενάριο παραμένει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα βρει μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους πιστωτές όσον αφορά σχέδιο αναδιοργάνωσης χρέους και τις μεταρρυθμίσεις, ωστόσο βραχυπρόθεσμα οι συνομιλίες θα είναι σκληρές, καθώς και οι δύο πλευρές πιθανότατα θα κρατήσουν επιθετική στάση.

(Πρώτη ενημέρωση: Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, ώρα 14:19)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης