Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΒΕΠ: Υπέβαλε πρόταση για την αγορά πακέτου μετοχών του ΟΛΠ από φορείς του Πειραιά

tags :
ΕΒΕΠ: Υπέβαλε πρόταση για την αγορά πακέτου μετοχών του ΟΛΠ από φορείς του Πειραιά
Στο κοινοπρακτικό σχήμα θα μετέχουν ο δήμος Πειραιά, όμοροι δήμοι, επιμελητήρια και ενώσεις χρηστών των υπηρεσιών του ΟΛΠ
Πρόταση για την αγορά του 18,7% των μετοχών του ΟΛΠ από κοινοπρακτικό σχήμα, στο οποίο θα συμμετέχουν ο δήμος Πειραιά, όμοροι δήμοι, επιμελητήρια και ενώσεις χρηστών των υπηρεσιών του Λιμένα, υπέβαλε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο του Πειραιά.
Η πρόταση κατατέθηκε εν όψει της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 67,7% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.
Με τον τρόπο αυτό, σημειώνεται, θα περιοριστεί το ποσοστό πώλησης σε ιδιώτη-διαχειριστή στο 49% και θα παραμείνει το 51% των μετοχών στο Δημόσιο και θεσμικούς φορείς.
Σε σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Β. Κορκίδης, επικαλείται τα ισχύοντα σε άλλα μεγάλα λιμάνια της Μεσογείου, όπως της Βαρκελώνης και της Μασσαλίας, όπου λειτουργούν ανάλογα σχήματα.
Αναφέρει επίσης ότι το 96% των λιμανιών στην Ευρώπη είναι δημόσιας ιδιοκτησίας, που παραχωρούν τη λειτουργία τους, μέσω συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ μόνο το 4% είναι ιδιωτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης