Τελευταία Νέα
Οικονομία

Noam Tsomski: Το ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί όπως ακριβώς έγινε και στη Γερμανία το 1953

Noam Tsomski: Το ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί όπως ακριβώς έγινε και στη Γερμανία το 1953
Oι πολιτικές αυτές αύξησαν το ελληνικό χρέος ενω το 50% των νέων είναι άνεργοι και περίπου το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας
«Στην Ελλάδα πρέπει να διαγραφεί το χρέος όπως ακριβώς έγινε και στη Γερμανία το 1953» υποστηρίζει ο διανοούμενος νομπελίστας Noam Tsomski σε συνέντευξή του στο Euronews.
Όπως υποστηρίζει ο αμερικανός νομπελίστας «ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία έπειτα από εντολή του λαού, ο οποίος είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει πλέον να εφαρμόζει τις πολιτικές των Βρυξελλών και των γερμανικών τραπεζών που καταστρέφουν τη χώρα».
O νομπελίστας επισημαίνει ότι οι πολιτικές αυτές αύξησαν το ελληνικό χρέος ενω «το 50% των νέων είναι άνεργοι και περίπου το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Η Ελλάδα καταστρέφεται», υπογράμμισε .
Σε ερώτηση και για το ένα η πολιτική διαγραφής χρέους θα πρέπει να εφαρμοστει και σε άλλα κράτη με οικονομικά προβλήματα όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, ο Noam Tsomski απάντησε ότι θα πρέπει να ισχύσει και γι' αυτές το ίδιο.
Ο Tsomski παρά το γεγονός ότι έχει τονίσει σε πολλές περιπτώσεις ότι οι πολιτικές αυτές οδηγούν στην καταστροφή, διακρίνει σημάδια αισιοδοξίας στον ορίζοντα: την ανεξαρτησία της Λατινικής Αμερικής, τον ΣΥΡΙΖΑ και το Podemos.
«Ας ελπίσουμε ότι υπάρχει επιτέλους μια λαϊκή εξέγερση εναντίον των καταστροφικών οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών που προέρχονται από τη γραφειοκρατία και τις τράπεζες, και αυτό είναι ελπιδοφόρο. Πρέπει να είναι», υπογραμμίζει ο διακεκριμένος νομπελίστας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης