Τελευταία Νέα
Οικονομία

Lagarde σε Βαρουφάκη: Θα ματώσετε προκειμένου να εκταμιευτούν τα χρήματα

tags :
Lagarde σε Βαρουφάκη: Θα ματώσετε προκειμένου να εκταμιευτούν τα χρήματα
Τί διαμηνύει ο πρωθυπυοργός Α. Τσίπρας
Οργή έχουν προκαλέσει σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, οι μεθοδεύσεις των δανειστών καθώς απειλούν τη χώρα με ολοκληρωτική ασφυξία ενώ παράλληλα επικρατεί προβληματισμός για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση ώστε η χώρα να μην πέσει στα βράχια.
Οι δανειστές, με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα στο Eurogroup της 24ης Απριλίου και τα χρήματα που είναι διαθέσιμα, δεν επαρκούν για πληρωμή μισθών και συντάξεων και για αποπληρωμή της δόσης, θέτουν το δίλλημα: «αφού δεν συμφωνείτε στην υλοποίηση των υποχρεώσεών σας, ή θα προχωρήσετε στην καταβολή ολόκληρων μισθών και συντάξεων ή δεν θα καταβάλετε τη δόση του ΔΝΤ που αποτελεί πιστωτικό γεγονός».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο Αλέξης Τσίπρας διαμηνύει πως «Όσο είμαι εγώ πρωθυπουργός, μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να μην πληρωθούν» ενώ παράλληλα επιμένει σε τέσσερις κόκκινες γραμμές: το ασφαλιστικό, το εργασιακό, την αύξηση του ΦΠΑ και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν θέλει να θέσει υπό αμφισβήτηση τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη.
Πάντως, χαρακτηριστικό των διλλημάτων και των εκβιασμών που δέχεται η Ελλάδα από τους δανειστές, είναι σύμφωνα με τη Real News, η πληροφορία που μετέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην τελευταία του συνάντηση με τον πρωθυπουργό: «Οι Βρυξέλλες μου είπαν πως αν πας σε εκλογές, αυτές θα γίνουν με κλειστές τράπεζες και άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ».
Και η C. Lagarde όμως κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος στην προηγούμενη συνάντησή της με τον Γιάννη Βαρουφάκη: «Θα ματώσετε σε δύο πράγματα προκειμένου να εκταμιευθούν χρήματα» φέρεται να του είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης