Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο ΥΠΟΙΚ οι τραπεζίτες - Έκτακτη σύσκεψη με Βαρουφάκη - Στα 800 εκατ. έχει μειωθεί το απόθεμα ρευστότητας των τραπεζών

Στο ΥΠΟΙΚ οι τραπεζίτες - Έκτακτη σύσκεψη με Βαρουφάκη - Στα 800 εκατ. έχει μειωθεί το απόθεμα ρευστότητας των τραπεζών
Σε δραματικούς τόνους οι τραπεζίτες προειδοποιούν πως το αργότερο έως το βράδυ της Δευτέρας θα έχει εξαντληθεί η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή τραπεζιτών, στην οποία αποτιμάται η δραματική κατάσταση των ελληνικών τραπεζών.
Οι τραπεζίτες ενημερώνουν το οικονομικό επιτελείο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες, ενώ προειδοποιούν πως το απόθεμα ρευστότητας των τραπεζών έχει μειωθεί αισθητά στα 800 εκατ. ευρώ.
Σε δραματικούς τόνους οι τραπεζίτες προειδοποιούν πως το αργότερο έως το βράδυ της Δευτέρας θα έχει εξαντληθεί η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών. 
Στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών συμμετέχουν ο υπουργός Γ. Βαρουφάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας, ενώ από την πλευρά των τραπεζιτών συμμετέχουν η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών τραπεζών Λούκα Κατσέλη και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.
Στη σύσκεψη μετέχουν από την Εθνική τράπεζα η πρόεδρος Λούκα Κατσέλη και Λεωνίδας Φραγιαδάκης, από την Eurobank οι κ.κ. Νικόλαος Καραμούζης και Φωκίων Καραβίας, από την Aplha Bank οι κ.κ. Βασίλης Ράπανος και Δημήτρης Μαντζούνης, από την Πειραιώς ο Άνθιμος Θωμόπουλος, από την Attica Bank, οι κ. κ. Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και Ιωάννης Γαμβρίλης, ενώ από την Τράπεζα της Ελλάδος μετέχει ο υποδιοικητής Θεόδωρος Μητράκος.
Το παρών στη σύσκεψη δίνει ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης