Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bάλλει κατά Dijsselbloem το ΥΠΟΙΚ - Ο πρόεδρος του Eurogroup επενδύει στη ρήξη για να μη χάσει τη θέση του

Bάλλει κατά Dijsselbloem το ΥΠΟΙΚ - Ο πρόεδρος του Eurogroup επενδύει στη ρήξη για να μη χάσει τη θέση του
Η Ευρωζώνη αξίζει κάτι καλύτερο, διαμηνύουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ
Στην αντεπίθεση περνά το υπουργείο Οικονομικών, ασκώντας σφοδρή κριτική στον πρόεδρο του Eurogroup, J. Dijsselbloem, για τις αιχμηρές δηλώσεις που διατυπώνει τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τον Γ. Βαρουφάκη προσωπικά.
Όπως τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, που δημοσιεύονται στον Τύπο, ο Dijsselbloem επιδίδεται και πάλι σε συγκρουσιακές προς τον Έλληνα υπoυργό Οικονομικών δηλώσεις.
Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως ο πρόεδρος του Eurogroup φαίνεται πως δεν κατανοεί ότι ο ρόλος του (ως πρόεδρος του Eurogroup) είναι να γεφυρώνει διαφορές και να μειώνει εντάσεις.
Από την πρώτη επίσκεψή του στο γραφείο του κ. Βαρουφάκη, αμέσως μετά την εκλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Dijsselbloem έθεσε τον Έλληνα ομόλογό του προ του διλήμματος: Αποδέχεστε το Μνημόνιο ή το Πρόγραμμα καταρρέει (με σαφή την απειλή του κλεισίματος των τραπεζών).
Και σήμερα επενδύει στη ρήξη και στις κακές σχέσεις με την Ελλάδα, ελπίζοντας να κερδίσει πόντους στην κούρσα εκλογής νέου προέδρου του Eurogroup.
Η Ευρωζώνη αξίζει κάτι καλύτερο, καταγγέλλουν οι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών.

Tι είχε αναφέρει νωρίτερα το www.bankingnews.gr:

Dijsselbloem: Λάθος η εκτίμηση Βαρουφάκη ότι η συμφωνία είναι κοντά - Απορρίπτει την ανάλυση του ΔΝΤ για το χρέος
Η Ελλάδα διάλεξε επικίνδυνο μονοπάτι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ο οποίος απορρίπτει την ανάλυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου καθώς βασίζεται σε ξεπερασμένο μοντέλο.
Επίσης χαρακτήρισε λανθασμένη την εκτίμηση του Γιάνη Βαρουφάκη ότι λίγο πολύ η συμφωνία είναι κοντά.
Εναπόκειται στους Έλληνες το πώς θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής για το αν η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί τους όρους που θέτουν οι δανειστές για τη στήριξή της, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.
«Εναπόκειται στους Έλληνες να αποφασίσουν», δήλωσε ο Dijsselbloem όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους πώς θα πρέπει να ψηφίσουν οι Έλληνες.
«Είναι σημαντικό για την Ευρώπη, αλλά είναι σημαντικό πάνω απ' όλα για τους Έλληνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης