Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Σταθάκης: Το δημοψήφισμα επαναφέρει το ζήτημα του ελληνικού χρέους στις διαπραγματεύσεις

Γ. Σταθάκης: Το δημοψήφισμα επαναφέρει το ζήτημα του ελληνικού χρέους στις διαπραγματεύσεις
«Το δημοψήφισμα της Κυριακής επαναφέρει το ζήτημα της απομείωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους»
Το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα βρεθεί στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων της Δευτέρας, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο Reuters.
Όπως εξήγησε, το χρέος μετά από 5 χρόνια λιτότητας δεν είναι βιώσιμο και το «όχι» θα ενισχύσει την προσπάθεια της κυβέρνησης για μείωσή του.
«Το δημοψήφισμα της Κυριακής επαναφέρει το ζήτημα της απομείωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους» τόνισε ο κ. Σταθάκης, προσθέτοντας ότι «όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, από Δευτέρα θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη μιας συμφωνίας με τους εταίρους μας».
Αναφερόμενος στην έκθεση του ΔΝΤ, υπογράμμισε ότι «μας υπενθυμίζει τα πλέον κρίσιμα σημεία του ελληνικού προβλήματος. Ότι τα ελληνικά προγράμματα ήσαν εξαρχής καταδικασμένα σε αποτυχία, τα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπονταν ήταν υπερβολικά για μια οικονομία σε ύφεση, και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ανεδαφικό»
«Πάνω από όλα, όμως, η έκθεση του ΔΝΤ μας υπενθυμίζει ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος, ύστερα από 5 χρόνια λιτότητας παραμένει μη βιώσιμο» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης