Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στην απόφαση του Eurogroup του Μαΐου παραπέμπει ο Moscovici για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

tags :
Στην απόφαση του Eurogroup του Μαΐου παραπέμπει ο Moscovici για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Ο κ. Moscovici απέφυγε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Eurogroup της 24ης Μαΐου.
Στην απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου 2016 παραπέμπει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Pierre Moscovici απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε από την Κομισιόν λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα που επεξεργάζεται για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με αφορμή τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων και του ΔΝΤ ότι δεν είναι βιώσιμο, άλλα και τις προτάσεις που έχει κάνει το ίδιο το ΔΝΤ και ο ESM για την ελάφρυνσή του.
Ο κ. Moscovici αποφεύγοντας να δώσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, υπενθυμίζει τη δήλωση του Eurogroup της 24ης Μαΐου 2016, που μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι "οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες θα πρέπει να παραμείνουν κάτω από το 15% του ΑΕΠ κατά τη διάρκεια της περιόδου μετά το πρόγραμμα, μεσοπρόθεσμα και κάτω από το 20% του ΑΕΠ στη συνέχεια".
Ακόμη, ο κ. Moscovici επιβεβαιώνει τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές του Εurogroup, όπου μεταξύ άλλων περιγράφεται η λήψη συμπληρωματικών μέτρων για το χρέος, όπως η αντικατάσταση του δημόσια χρηματοδοτούμενου χρέους με ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο χρέος ή πιθανή ευελιξία "για να καλυφθεί η αβεβαιότητα όσον αφορά τις μελλοντικές εξελίξεις του ΑΕΠ και των επιτοκίων".
O Pierre Moscovici σημειώνει, ότι το Eurogroup "συμφώνησε σε δέσμη μέτρων για το χρέος, τα οποία θα εφαρμόζονται σταδιακά, ανάλογα με τις ανάγκες για την κάλυψη του συμφωνηθέντος δείκτη για τις ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες και θα υπόκεινται στους προκαθορισμένους όρους του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης