Τελευταία Νέα
Οικονομία

Lamda Development: Οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα προσφέρουν σοβαρές επενδυτικές ευκαιρίες

Lamda Development: Οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα προσφέρουν σοβαρές επενδυτικές ευκαιρίες
«Πιστεύω πως η ελληνική κυβέρνηση έχει κατανοήσει ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι ο υπ 'αριθμόν ένα παράγοντας»
Οι ιδιωτικοποιήσεις των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων προσφέρουν σοβαρές επενδυτικές ευκαιρίες υποστηρίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.
Μάλιστα, υπολόγισε την απόδοση της επένδυσης στην ελληνική δημόσια περιουσία ακόμα και στο 15%.
Μέσω δηλώσεων του στο γνωστό κανάλι CNBC, ο CEO της Lamda, η οποία πρόσφατα εξαγόρασε το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, κάλεσε τους ξένους επενδυτές να δείξουν περισσότερη εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.
«Πιστεύω πως η ελληνική κυβέρνηση έχει κατανοήσει ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι ο υπ 'αριθμόν ένα παράγοντας, όχι μόνο για να λειτουργήσει η οικονομία, αλλά για να αντιστραφεί η ψυχολογία.
Για τη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι απαραίτητες οι επενδύσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά στο κανάλι ο κ. Αθανασίου, τονίζοντας πως προτεραιότητα για την Αθήνα πλέον πρέπει να είναι η «εξωστρέφεια».
Για παράδειγμα, η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού θα δημιουργήσει αρχικά 10.000 νέες θέσεις εργασίας, επισήμανε, ενώ τα επόμενα χρόνια ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 70.000.
«Είχαμε την ιδιωτικοποίηση των 14 τοπικών αεροδρόμιων, είχαμε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά και πιο πρόσφατα επικυρώθηκε η συμφωνία για το αεροδρόμιο του Ελληνικού.
Πρέπει λοιπόν τώρα να δείξουμε ότι “πιστεύουμε” αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως αυτός είναι ο δρόμος για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης και της αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας.
Το δημοσίευμα επισημαίνει πως η «Σοσιαλιστική» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες δεσμεύτηκε στο 3ο πακέτο διάσωσης.
Το πρόγραμμα περιέχει επίσης περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, αναμόρφωση των συντάξεων, της αγοράς εργασίας και του φορολογικού συστήματος, αλλά και ιδιωτικοποιήσεις των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, όπως τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης