Τελευταία Νέα
Οικονομία

Eurostat: Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο 2016

tags :
Eurostat: Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο 2016
Η υποχώρηση του ESI για την Ελλάδα προέκυψε από τη μείωση της εμπιστοσύνης στη βιομηχανία, τις υπηρεσίες και τις κατασκευές 
Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα διαπιστώνεται από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος (Economic Sentiment Indicator, ESI) μειώθηκε στις 91,4 μονάδες τον τρέχοντα μήνα, από τις 92,5 μονάδες τον Αύγουστο, που ήταν και η υψηλότερη τιμή για το τρέχον έτος.
Το θετικό είναι πως η τιμή του ESI για τον Σεπτέμβριο είναι η τρίτη υψηλότερη για το τρέχον έτος.
Σε ό,τι αφορά το σύνολο της Ευρωζώνης, ο δείκτης αυξήθηκε μετά από τρεις μήνες μείωσης, φτάνοντας τον Σεπτέμβριο τις 104,9 από 103,5 μονάδες.
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπήρξε αύξηση στις 105,6 από 103,8 μονάδες.
Η υποχώρηση του ESI για την Ελλάδα προέκυψε από τη μείωση της εμπιστοσύνης στη βιομηχανία (στις -6,2 μονάδες από -5,1 τον Αύγουστο), τις υπηρεσίες (-6,9 μονάδες από -4,0) και τις κατασκευές (-59,5 από -52,5).
Σε αντίθετο κλίμα, αυξήθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη (-65,9 από -70,1 μονάδες) και στο λιανικό εμπόριο (15 από 9,3 μονάδες).
Ο ESI αυξήθηκε και στις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, με τη μεγαλύτερη αύξηση να σημειώνεται στην Ολλανδία (1,7 μονάδες) και τη Γερμανία (1,6 μονάδες), ενώ ακολουθούν η Γαλλία (0,9), η Ισπανία (0,5) και η Ιταλία (0,4).



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης