Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οι αντιδράσεις των δανειστών για τις εξαγγελίες Τσίπρα - Κομισιόν: Δεν γνωρίζαμε λεπτομέρειες - Άγνοια και στο Βερολίνο

Οι αντιδράσεις των δανειστών για τις εξαγγελίες Τσίπρα - Κομισιόν: Δεν γνωρίζαμε λεπτομέρειες - Άγνοια και στο Βερολίνο
Η Κομισιόν είναι πρόθυμη να εξετάσει προτάσεις των ελληνικών αρχών για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στα νησιά του Αιγαίου
«Πάγωσαν» Βρυξέλλες και Βερολίνο από τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν είχαν ενημερωθεί για την πρόθεση της κυβέρνησης. ευρώ).
H Κομισιόν δεν είχε ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και θα τις εξετάσει προτού σχολιάσει περαιτέρω, ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Annika Bretihardt.
Τόνισε ωστόσο, ότι η Κομισιόν έχει πλήρη επίγνωση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αιγαίου από τις μεγάλες ροές μεταναστών και έχει εργαστεί ενεργά με τις ελληνικές αρχές για να ελαφρύνει το βάρος.
Η Κομισιόν είναι πρόθυμη να εξετάσει προτάσεις των ελληνικών αρχών για το πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό καλύτερα, λαμβάνοντας υπόψη τις δεσμεύσεις του μνημονίου, υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Ε.Ε.
«το πρόγραμμα περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις για τη συζήτηση όλων των μέτρων που σχετίζονται με τους στόχους του προγράμματος με τους θεσμούς εκ των προτέρων», υπογράμμισε η Α. Breithardt.

Άγνοια δηλώνει το Βερολίνο για τις εξαγγελίες Τσίπρα - Δεν είχαν συζητηθεί στο Eurogroup

Άγνοια δηλώνει το Βερολίνο για τις χθεσινοβραδινές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα περί δώρου Χριστουγέννων στους χαμηλοσυνταξιούχους και παγώματος του ΦΠΑ στα νησιά με προσφυγικό πρόβλημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Deutsche Welle, ούτε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ούτε και το Eurogroup γνώριζαν για τις παροχές της ελληνικής κυβέρνησης.
Ειδικότερα σε ερώτηση που απηύθυνε η Deutsche Welle προς την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, εάν είχε γνώση των εξαγγελιών Τσίπρα το υπουργείο της, η Friederike von Tiesenhausen απάντησε: «Όχι, το θέμα δεν συζητήθηκε ούτε και στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.
Αλλά είναι υπόθεση των θεσμών να αξιολογούν τέτοιου είδους μέτρα»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης