Οικονομία

Κορκίδης: Θετική η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά αλλά δεν επιλύει το γενικότερο πρόβλημα

Κορκίδης: Θετική η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά αλλά δεν επιλύει το γενικότερο πρόβλημα
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ αναφερόμενος στην απεργία της ΠΝΟ έκανε έκκληση για συναίνεση
Θετική χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης, την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την αναστολή της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.
Όπως δηλώνει ο κ. Κορκίδης, η ΕΣΕΕ αποτιμά καταρχάς ως θετική την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, που υποδέχονται το κύριο μεταναστευτικό ρεύμα (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, νησιά «άγονης γραμμής»).
Είναι ενθαρρυντικό ότι έστω και με αυτό τον τρόπο, αναγνωρίζεται η προσπάθεια των νησιωτών μας για την υποδοχή των προσφυγικών ροών και η μεγάλη πίεση που έχουν δεχθεί οι οικονομίες αυτών των περιοχών.
Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η κίνηση αυτή επιλύει το γενικότερο πρόβλημα της νησιωτικής Ελλάδας, καθώς η εξομοίωση των συντελεστών ηπειρωτικών/νησιωτικών περιοχών που έχει αρχίσει να λαμβάνει χώρα ήδη από τον Οκτώβριο 2015, είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για τις οικείες οικονομίες.
Γι' αυτό, όπως έχει επανειλημμένα προτείνει η ΕΣΕΕ, είναι απαραίτητη η υλοποίηση στην πράξη του «μεταφορικού ισοδύναμου» στην ελληνική ακτοπλοΐα και η αξιοποίηση των μαρίνων και των μικρών καρνάγιων σε διάφορα νησιά για την επισκευή διαφόρων ειδών πλοίων και μικρών σκαφών με κίνητρο την απαλλαγή από ΦΠΑ».
Τέλος, ο κ. Κορκίδης αναφερόμενος στην απεργία της ΠΝΟ έκανε έκκληση για συναίνεση και ζητά να δοθεί επιλεκτικά άδεια απόπλου σε ορισμένα δρομολόγια πλοίων, «κυρίως ως ένδειξη σεβασμού προς τους κατοίκους των νησιών και διευκόλυνσης τής ήδη δύσκολης χειμερινής διαβίωσής τους παραμονές μάλιστα εορτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης