Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ασκούνης (ΚΕΔΕ) – Να απογραφούν όλοι οι φορείς και επιχειρήσεις της Αυτοδιοίκησης

tags :
Ασκούνης (ΚΕΔΕ) – Να απογραφούν όλοι οι φορείς και επιχειρήσεις της Αυτοδιοίκησης
Να αποστείλουν άμεσα τα στοιχεία που ζητούνται χωρίς παραπέρα χρονοτριβή
Έκκληση προς όλους τους φορείς και τις επιχειρήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν έχουν απογραφεί σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών να το πράξουν άμεσα και χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή απευθύνει ο Κ. Ασκούνης, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
«Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της ΚΕΔΕ προς όλους τους Φορείς και τις Επιχειρήσεις της Αυτοδιοίκησης να απογραφούν σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, σημαντικό μέρος Δημοτικών Επιχειρήσεων και Ανωνύμων Εταιρειών δεν απεγράφησαν μέχρι σήμερα.  Το γεγονός αυτό τροφοδότησε αρνητικά δημοσιεύματα και σχόλια αμαυρώνοντας την εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αιρετών και των υπηρεσιών της» αναφέρει ο κ.Ασκούνης, ο οποίος χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτο «το γεγονός της μη αποστολής στοιχείων που αφορούν φορείς και προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
«Το γεγονός ότι αρκετές από τις επιχειρήσεις που δεν απεγράφησαν δεν υφίστανται πια ή βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης ή στη μετοχική τους σύνθεση συμμετέχουν και άλλοι φορείς, όπως Επιμελητήρια, Συνεταιριστικές Ενώσεις κ.α. ή υπάγονται σε άλλο νομικό καθεστώς από τις καθαρά Δημοτικές Κοινωφελείς Επιχειρήσεις χωρίς μάλιστα να επιχορηγούνται με οποιανδήποτε τρόπο από το δημοτικό προϋπολογισμό, δεν αίρει την υποχρέωση αποστολής των στοιχείων στους αρμόδιους φορείς» υποστήριξε ο κ.Ασκούνης, ο οποίος κάλεσε τους συναδέλφους του «συναισθανόμενοι τις ευθύνες για τις αρνητικές επιπτώσεις για το θεσμό, να αποστείλουν άμεσα τα στοιχεία που ζητούνται χωρίς παραπέρα χρονοτριβή».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης