Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποδοκιμάζει τις δηλώσεις Erdogan η κυπριακή κυβέρνηση

Αποδοκιμάζει τις δηλώσεις Erdogan η κυπριακή κυβέρνηση
Η κυπριακή κυβέρνηση χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συχνή επίκληση για εμπλοκή της Ελλάδας στο διάλογο, σε μια προσπάθεια εξίσωσης των ευθυνών
Aποδοκιμάζει κάθε δήλωση ή ενέργεια του Τούρκου προέδρου Τ. Εrdogan που «παραπέμπει σε λύση του Κυπριακού, η οποία ξεφεύγει του πλαισίου των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των Συμφωνιών Υψηλού επιπέδου ‘77 και ‘79 και του κοινού ανακοινωθέντος της 11ης Φεβρουαρίου 2014» η κυπριακή κυβέρνηση.
Διά του εκπροσώπου της, Νίκου Χριστοδουλίδη, η κυπριακή κυβέρνηση χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συχνή επίκληση για εμπλοκή της Ελλάδας στο διάλογο, σε μια προσπάθεια εξίσωσης των ευθυνών για τη συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο για την οποία, όπως σημείωσε, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Τουρκία.
«Αναμέναμε πως ο πρόεδρος της Τουρκίας, μιας υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας, τους πρώτους που θα επικαλείτο για εμπλοκή είναι η ΕΕ, πλήρες μέλος της οποίας είναι και θα συνεχίσει να είναι και μετά τη λύση του Κυπριακού η Κυπριακή Δημοκρατία» επισήμανε ο κ. Χριστοδουλίδης.
Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, «η επανάληψη δηλώσεων ότι η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά, παραμένουν μέχρι στιγμής κενού περιεχομένου, αφού στην πράξη οι πολιτικές που η Άγκυρα ακολουθεί περί του αντιθέτου πείθουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης