Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Οι εκλογές δεν πρέπει να αφορίζονται – Δεν με ενδιαφέρει το προεδρικό αξίωμα

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Οι εκλογές δεν πρέπει να αφορίζονται – Δεν με ενδιαφέρει το προεδρικό αξίωμα
Η κυβερνητική πολιτική έχει διευρύνει τα κοινωνικά ρήγματα
Την άποψη ότι οι εκλογές δεν θα πρέπει να αφορίζονται εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
«Οι εκλογές δεν είναι - αν θέλετε - μία διαδικασία αντιδημοκρατική. Είναι πάρα πολλές φορές και μία σωτήρια διαδικασία για την ίδια την κοινωνία», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Mega o Φ. Κουβέλης σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
«Κατά συνέπεια δεν συμμερίζομαι όλο αυτό τον ορυμαγδό για το τι θα συμβεί αν υπάρξουν εκλογές ή δεν θα υπάρξουν, ότι θα σωθεί η χώρα και όλα τα σχετικά» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η θέση αυτή είναι καθαρά προσωπική και πως η στάση της ΔΗΜΑΡ επί του θέματος θα αποφασιστεί στο συνέδριο της, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως και τις 5 Οκτωβρίου.
Πρόσθεσε ωστόσο πως «υπάρχουν τρεις - τέσσερις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που έχουν δηλώσει με σαφήνεια ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Όπως είπε ο κ.Κουβέλης, «η χώρα πορεύεται στη βάση μιας συγκεκριμένης πολιτικής που έχει διευρύνει τα κοινωνικά ρήγματα, έχει οδηγήσει 1,5 εκατ. συμπολίτες μας, τόσοι είναι επί της ουσίας, στην ανεργία. Η μεσαία τάξη έχει κατακρημνιστεί. Αυτό το “βατερλό” που λέγεται ΕΝΦΙΑ έχει αποσαθρώσει τη μεσαία τάξη»
«Κατά συνέπεια όλα αυτά πρέπει να τεθούν και να κριθούν από τον ελληνικό λαό» τόνισε ο Φ.Κουβέλης.
Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Αυτό που επιθυμώ είναι να κάνω οτιδήποτε για την ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ» ανέφερε ο κ.Κουβέλης, υπογραμμίζοντας πως η προεδρολογία βλάπτει τη χώρα και την οικονομία.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, παρατήρησε πως «η ΔΗΜΑΡ δεν θα εκχωρήσει την πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια».
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε πως «μερικές θέσεις έχουν έναν ρεαλισμό, αλλά υπάρχουν και θέσεις που είναι ανεδαφικές και δεν εφάπτονται με την οικονομική πραγματικότητα της χώρας, ούτε με την πραγματικότητα στο πλαίσιο των διεθνών της υποχρεώσεων».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης