Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Πάγκαλου σε Ντινόπουλο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο - Ζητά να τον καλέσει ο εισαγγελέας - Τι απαντά ο υπ. Εσωτερικών

Επίθεση Πάγκαλου σε Ντινόπουλο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο - Ζητά να τον καλέσει ο εισαγγελέας - Τι απαντά ο υπ. Εσωτερικών
Δεν είναι δυνατόν να μην εφαρμόζει τον νόμο που έχει ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία, στην οποία ανήκει, σημειώνει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Βολές εναντίον του υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου, εξαπέλυσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, ο κ. Πάγκαλος ζήτησε να κληθεί από τον εισαγγελέα ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνοντας ότι «δεν έχει κανένα ειδικό καθεστώς, επειδή είναι υπουργός Εσωτερικών» και διερωτήθηκε «πόσο σοβαρό είναι ο υπουργός της κυβέρνησης και μάλιστα Εσωτερικών να μην εφαρμόζει το νόμο που έχει ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία, στην οποία ανήκει και ο ίδιος».
Όπως επισήμανε, «δεν έχω τίποτα εναντίον του κ. Ντινόπουλου και αντιθέτως χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχουν κάθε είδους αντιπροσωπευτικά δείγματα του πληθυσμού στη Βουλή και έτσι πρέπει να είναι, γιατί η Βουλή δεν είναι πρυτανείο, αλλά η αξιολόγηση είναι πολιτική της κυβέρνησης στην οποία μετέχει».
Μάλιστα, σημείωσε ότι έπρεπε να έχει αρνηθεί να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είναι κατ’ εξοχήν αρμόδιο για τέτοια θέματα, «γιατί θα σκοτωθεί με τους συναδέλφους του, επειδή είναι κατά της αξιολόγησης».
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ο κ. Ντινόπουλος δεν θέλει αξιολόγηση, «θεωρεί ότι πρέπει να προσλαμβάνονται δημόσιοι υπάλληλοι και να παίρνουν τη σύνταξη στα 65 τους, κάνοντας το καλαμπαλίκι τους, πηγαίνοντας όποτε θέλουν ή αρρωσταίνοντας όποτε θέλουν».
Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει», προσθέτοντας ότι «έχει κάνει τη διαδρομή του και δεν θεωρώ ότι είναι αρνητική, διότι είχε και θετικές και αρνητικές πλευρές για την ιστορία και ο ιστορικός θα το ανταμείψει, μαζί και τους ανθρώπους και την ηγεσία εκείνης της εποχής».
Ωστόσο, τώρα, το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει, ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «με νεκραναστάσεις δεν μπορεί να πάει μπροστά».
Σημείωσε ακόμη ότι ο κοινωνικός χώρος της Κεντροαριστεράς υπάρχει και είναι πανίσχυρος και πρέπει να εκφραστεί μέσα από ένα νέο σχήμα.
Ανέφερε δε, ότι αυτό θα γίνει και με την παρουσία του κ. Βενιζέλου και των στελεχών του, «διότι δεν προτείνω τον εκμηδενισμό και την εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ».
Όλοι αυτοί, σημείωσε, «ισότιμα με άλλους χώρους, κινήσεις και φορείς και ίσως και κάποιες προσωπικότητες, πρέπει να δημιουργήσουν μια πανστρατιά, που θα προχωρήσει σε ένα ιδρυτικό συνέδριο και αυτό πρέπει να είναι η Δημοκρατική Παράταξη. Και είναι ένας σωστός τίτλος, γιατί ανήκε πάντα στην Κεντροαριστερά».

Η απάντηση Ντινόπουλου 
Ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε στον Θ. Πάγκαλο, τονίζοντας ότι:
«Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι γνωστό ότι έχει το ακαταλόγιστο.
Ας μου βρει ο ίδιος ή οποιοσδήποτε άλλος έστω και μία δήλωσή μου ότι είμαι εναντίον της αξιολόγησης και θα πάω μόνος μου στον εισαγγελέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης