Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα «μηνύματα» του Αλ. Τσίπρα στον Αυστριακό πρόεδρο - Eυρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος θα ζητήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τα «μηνύματα» του Αλ. Τσίπρα στον Αυστριακό πρόεδρο - Eυρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος θα ζητήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο Αυστριακός πρόεδρος θα μεταφέρει τα «μηνύματα» στην Καγκελαρία της οποίας αποτελεί πολιτικό «δορυφόρο»
«Ιδιαίτερα κρίσιμη» χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου τη σημερινή συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Αυστριακό πρόεδρο, Χάιντ Φίσερ, ο οποίος έχει εκφράσει στο πρόσφατο παρελθόν την επιθυμία του να συναντηθεί με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Το ραντεβού για το πρώτο τετ-α-τετ «κλείστηκε» μέσω της διπλωματικής οδού και μετά από συνεννόηση του γραφείου του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ και της Αυστριακής πρεσβείας.
Οι πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του Αλ. Τσίπρα αναφέρουν ότι θα θέσει στον συνομιλητή του το ζήτημα του χρέους το όποιο και θα χαρακτηρίσει «μη βιώσιμο» ζητώντας «ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής και συμφωνία για διαγραφή μεγάλου μέρους» αλλά και του δανεισμού υποστηρίζοντας ότι «οι πολιτικές των μνημονίων έχουν αποτύχει οδηγώντας σε ανθρωπιστική κρίση τους λαούς στους οποίους εφαρμόζονται».
Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται ότι θα επαναλάβει ότι «η παρούσα κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε κανενός είδους συμφωνία με τους δανειστές» καθιστώντας ξεκάθαρο ότι «μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύεται και θα διαπραγματευτεί εκ νέου».
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει «σκληρή στάση» έναντι του συνομιλητή του καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο Αυστριακός πρόεδρος θα μεταφέρει τα «μηνύματα» στην Καγκελαρία της οποίας αποτελεί πολιτικό «δορυφόρο».
Ωστόσο, στενοί συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα εκτιμούν ότι ο Χάιντ Φίσερ «θα αποφύγει να πάρει θέση» στα ζητήματα που θα θέσει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Στην ατζέντα της συνάντησης θα περιληφθούν και τα εθνικά θέματα με αιχμή «την στάση της Ευρώπης απέναντι στις αυξανόμενες τουρκικές προκλήσεις και διεκδικήσεις».

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης