Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία – Επιβεβαιώνει το αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής

ΔΗΜΑΡ: Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία – Επιβεβαιώνει το αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής
Την ανάγκη αλλαγής πολιτικής τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της
Στη θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στα ποσοστά ανεργίας αναφέρεται η Δημοκρατική Αριστερά με αφορμή την ανακοίνωση της έκθεσης της Eurostat για τον Σεπτέμβριο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αλλαγής πολιτικής.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος, «τα ποσοστά ρεκόρ που εξακολουθεί να καταγράφει η ανεργία στη χώρα, όπως εμφανίζονται στην έκθεση της Eurostat για τον μήνα Σεπτέμβριο, σε συνδυασμό με τις εκθέσεις ανεξάρτητων ινστιτούτων, τραπεζικών ιδρυμάτων και οργανισμών, όπως ο ΟΟΣΑ, επιβεβαιώνουν ακόμη περισσότερο το πλήρες αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής».
Η ανεργία και η τεράστια ανάπτυξη των κοινωνικών ανισοτήτων προσδίδει χαρακτήρα εθνικής ανάγκης για την αλλαγή της πολιτικής, η οποία διευρύνει το κοινωνικό χάσμα και διαλύει την όποια κοινωνική συνοχή, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Παρά τη θλιβερή ελληνική πρωτιά στα ποσοστά ανεργίας μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, σημειώνει η ΔΗΜΑΡ, η κυβέρνηση σχεδιάζει και άλλες απολύσεις στο Δημόσιο και αδυνατεί να αντισταθεί στις επιταγές της τρόικας για άρση των περιορισμών στις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζει, θεωρώντας ότι η καταπολέμηση της ανεργίας αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τη χώρα, έχει προτείνει δεσμευτική συμφωνία για νέο επενδυτικό πρόγραμμα, που κατά βάση θα στηρίζεται στις δημόσιες επενδύσεις, με στόχο τη μείωσή της κατά 10% σε τρία χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης