Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τέλος το «φλερτ» της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ - Συνεργασία μόνο με ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους

Τέλος το «φλερτ» της ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ - Συνεργασία μόνο με ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους
ΣΥΡΙΖΑ: Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις
Η «κατεύθυνση» του κόμματος, προς το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, διχάζει εκ νέου τη Δημοκρατική Αριστερά, με στελέχη και βουλευτές να διαφωνούν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που είχε ως κεντρικό θέμα τις συνεργασίες.
Ο Φώτης Κουβέλης φρόντισε με την εισήγηση του να ανάψει φωτιές, αφού εξαιρούσε από τον διάλογο το ΠΑΣΟΚ και έστρεφε το βλέμμα του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως στελέχη της μειοψηφίας όσο και προεδρικοί (!) όπως οι Θ. Μαργαρίτης, Δ. Χατζησωκράτης, Γ. Σιακαντάρης, Γ. Μπουλμπασάκος, Ευ. Μπουρνόβα και Μ. Καρακικές αντιτάχθηκαν στην εισήγηση Κουβέλη.
Το πρωί η Αγίου Κωνσταντίνου κυκλοφόρησε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η απόφαση που ελήφθη ήταν για διακοπή του διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ αλλά συνέχισή του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Οικολόγους.
«Δεν μπορεί να συνεχισθεί ο διάλογος με το ΠΑΣΟΚ, λόγω της σύμπλευσής του με τη ΝΔ και της επιλογής του να συνεχίζει να συνυπηρετεί τις ασκούμενες πολιτικές» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Αγ. Κωνσταντίνου.
Η αποστροφή αυτή θορύβησε τα στελέχη που διαφωνούσαν και έτσι ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης «απάντησε» με δικιά του ανακοίνωση, διαφοροποιούμενος ουσιαστικά από την κομματική γραμμή.
«Η Δημοκρατική Αριστερά, πρέπει και οφείλει να επιμείνει και να αναβαθμίσει το διάλογο που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού κέντρου με στόχο τη μετατόπιση του πολιτικού σκηνικού προς την προοδευτική κατεύθυνση και τη διαμόρφωση συσχετισμών για την προοδευτική - δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας» ανέφερε.
Την Παρασκευή πάντως το απόγευμα από την Αγίου Κωνσταντίνου επιχειρούσαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις κάνοντας λόγο για «λανθασμένες ερμηνείες».
«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και τις αποφάσεις στη ΔΗΜΑΡ» ηταν το σχόλιο υψηλόβαθμων στελέχων της πλ. Κουμουνδούρου, που δεν ήθελαν να σχολιάσουν περαιτέρω τα τεκταινόμενα στο κόμμα του Φ. Κουβέλη.
Πάντως όλα δείχνουν ότι στο επόμενο διάστημα ενδέχεται να υπάρξει συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης