Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Φιάσκο η διαπραγμάτευση με την τρόικα - Καρπαζοεισπράκτορας η κυβέρνηση

Δ. Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Φιάσκο η διαπραγμάτευση με την τρόικα - Καρπαζοεισπράκτορας η κυβέρνηση
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα «φιάσκο»
«Η κυβέρνηση αποδεχόμενη για άλλη μια φορά τον ρόλο του καρπαζοεισπράχτορα της τρόικας μετέτρεψε τις "κόκκινες γραμμές" της σε "γραμμές πάνω την άμμο", που σβήνουν εύκολα με το πρώτο φύσημα του ανέμου», αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας Δημήτρης Στρατούλης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα «φιάσκο» , η οποία «μετατρέπεται πάλι σε τραγωδία για τον λαό και κυρίως για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους».
Τα όρια ηλικίας για όσους λαμβάνουν την κατώτερη σύνταξη και για τις εργαζόμενες μητέρες, τα ΑμεΑ και τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα εκτινάσσονται, ενώ ταυτόχρονα, «προωθούνται και νέες μειώσεις των κύριων συντάξεων.
Τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της απεργίας και της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης κατεδαφίζονται.
Αντίθετα, τα "δικαιώματα" των εργοδοτών για ανταπεργία και ελεύθερες ομαδικές απολύσεις επανέρχονται από το παράθυρο μετά από πολλές δεκαετίες.
Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων εξαερώνονται».
Ο βουλευτής καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν τη δική τους απάντηση με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της ερχόμενης Πέμπτης 27 Νοεμβρίου. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης